Különdíjak és meglepetések (Cégtop)

04.octombrie.2017

Tovább színesíti idén a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a már hagyományosnak tekinthető őszi rendezvényének, a Vezető Kovászna Megyei Vállalkozások díjátadó gálájának programját. Ez alkalommal a civil szervezetek irányába is nyitnak, illetve a különdíjak körét is bővítették, a trendekhez, elvárásokhoz alkalmazkodva.

Hárman beköltöznének (Szépmezői ipari park)

04.octombrie.2017

Két szolgáltatásban és egy gyártásban érdekelt helyi vállalkozás kereste meg eddig a Sepsi Ipar Kft.-t kéréssel, hogy a szépmezői ipari parkba költözne. A kérelemmel érkező cégekkel, ha minden jól megy, a tél beállta előtt megállapodásra juthatnak, rajtuk kívül a létesítmény vezetősége további két lehetséges ügyféllel tárgyal.

CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501, începând din 28 octombrie 2017

04.octombrie.2017

Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, în colaborare cu S.C. Candle Business S.R.L.- furnizor autorizat de formare profesională -, va organiza un

CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501

pentru pregătirea personalului desemnat cu activităţile de arhivare a documentelor la creatorii şi deţinătorii de documente – instituţii publice, societăţi comerciale, alte entităţi.

 

Teljes bizonytalanság az adózási rend körül - Kevesebb pénz a zsebbe?

27.septembrie.2017

A vállalkozók és munkavállalók csak kapkodják a fejüket a kormány által bejelentett különböző adóügyi változtatásokkal kapcsolatosan. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Edler András-György szerint tesztelik a közvéleményt, bedobnak egy-egy ötletet, és várják a reakciókat.

Peste 1100 de firme au intrat în Topul firmelor. Gala, la finele lunii octombrie

19.septembrie.2017

​​​​Cele mai performante firme din județ vor fi premiate de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura în data de 20 octombrie (a.c.).

Aleea deliciilor dulci, la Festivalul kürtőskalács-ului

18.septembrie.2017

La manifestarea „Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci” Camera de Comerţ şi Industrie Covasna va organiza o prezentare a firmelor producătoare de ciocolată şi dulciuri din Ţinutul Secuiesc.

Curs de formare a responsabililor de gestionarea deșeurilor, la CCI Covasna

03.septembrie.2017
Curs de formare a responsabililor de gestionarea deșeurilor, la CCI Covasna

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna a lansat ieri înscrierile la un curs de formare a responsabililor cu gestionarea deşeurilor.

 

 

Companiile vor putea fi supuse concomitent inspecției fiscale și controlului inopinat

28.august.2017

Într-o anumită situație, Fiscul va avea posibilitatea să desfășoare la o firmă, în același timp, o inspecție fiscală și un control inopinat. Măsura este prevăzută de un proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică de către Ministerul Finanțelor Publice, care va ajunge curând pe masa Executivului, pentru adoptare. În momentul de față, o asemenea suprapunere în verificările la companii nu este permisă, nici chiar în situații excepționale.

Centru de inovare şi start-up în fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe

08.mai.2017
Centru de inovare şi start-up în fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să transforme fostul sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din municipiu într-un centru de inovare şi start-up pentru tineri întreprinzători.

Video: Firmele își vor deconta, prin Start-up Nation, costuri cu salarii, chirii, mașini, laptopuri, spații de birouri, cursuri de management, promovare

19.mai.2017

Programul Start-up Nation, prin care firmelor vor fi acordate ajutoare financiare nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru fiecare inițiativă în afaceri, va deconta inclusiv cheltuielile pentru cumpărarea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar și de spații de birouri. Vor fi decontate și salarii, chirii, costuri pentru utilități, ca și cheltuielile pentru cursuri de management, realizări de site-uri și promovare online.

INVITAȚIE: Cum ne eficientizăm costurile? Metoda PRE-SOLVE, 24 mai 2017

19.mai.2017

Cu ajutorul metodei ce va fi prezentată în cadrul conferinței, întreprinzătorii vor putea calcula prețul de cost, adaosul și vor primi răspuns la următorele întrebări:

S-a afişat oficial data la care porneşte cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri. Ce trebuie să faceţi pentru a putea aplica şi primi 200.000 de lei prim programul Startup Nation. VIDEO

08.iunie.2017
S-a afişat oficial data la care porneşte cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri. Ce trebuie să faceţi pentru a putea aplica şi primi 200.000 de lei prim programul Startup Nation. VIDEO

Începând cu data de 15 Iunie 2017, ora 10.00, va deveni activă pe site-ul www.aippimm.ro, aplicaţia de înscriere în cadrul schemei de ajutor de minimis "Start-up Nation", cel mai generos Program de finan­ţare pentru IMM-uri de până acum, în care un aplicant ce a fost inclus în program va primi 40.000 de euro pentru finanţare de dezvoltare.

Vizita Președintelui Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan la Camera de Comerț și Industrie Covasna

26.mai.2017
Vizita Președintelui Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan la Camera de Comerț și Industrie Covasna

Vineri, 26 mai 2017, președintele Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan a efectuat o vizită la Camera de Comerț și Industrie Covasna.

TVA defalcată, amânată pentru 1 ianuarie. Finanţele: „TVA este a statului, firmele nu pot plăti salarii şi furnizori din TVA”

21.august.2017

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor: „TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”. România are cea mai mare evaziune la TVA din UE.

HG 301 / 2012 - o povară financiară și administrativă suplimentară pentru microîntreprinderi și IMM-uri

21.iunie.2017

În conformitate cu prevederile HG nr. 301 din 11 aprilie 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, începând cu data de 01.07.2017 unitățile prevăzute la  art. 2 alin. (1) din Legea nr. 333/2003 (adică ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu) trebuie să adopte măsuri de securitate în formele prevăzute de lege, completate cu măsuri procedurale. Adoptarea măsurilor de securitate se realizează în conformitate cu analiza de risc efectuată de unitate, prin structuri de specialitate sau prin experţi abilitaţi, care deţin competenţe profesionale dobândite pentru ocupaţia de evaluator de risc la securitatea fizică.

Județul Covasna are cea mai mare concentrație de firme profitabile din România

23.noiembrie.2016
Județul Covasna are cea mai mare concentrație de firme profitabile din România

Judeţul Covasna se află pe primul loc în România în ceea ce privește numărul de firme profitabile raportat la numărul total de firme înregistrate în județ, arată un raport realizat recent de CreditInfo, o companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

TOPUL FIRMELOR – ÎNTÂLNIREA VALORILOR

24.octombrie.2016
TOPUL FIRMELOR – ÎNTÂLNIREA VALORILOR

Camera de Comerț și Industrie Covasna, conform tradiției, organizează cel mai important eveniment de afaceri la nivelul județului Covasna, cea de a XXIII-a ediție a Topului Firmelor.

Topul Firmelor 2015 - Întâlnirea Valorilor

29.octombrie.2016
Topul Firmelor 2015 - Întâlnirea Valorilor

Respectând tradițiile și sarcinile ce-i revin, Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna a premiat a XXIII-a oară companiile cu rezultate excepționale în cadrul Galei Topul Firmelor 2015. Evenimentul a avut loc la Restaurantul LEONOR BallRoom din Sfântu Gheorghe, în data de 27.10.2016.

Firmele de top, din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

02.noiembrie.2016
Firmele de top, din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

Firmele din județul Covasna, care au obținut rezultate economice frumoase în cursul anului trecut, au fost premiate, joi seara, la gala „Topul firmelor” organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).

Forumul 'Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale'

12.iunie.2017
Forumul 'Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale'

Camera de Comerț şi Industrie Covasna, împreună cu Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe am participat la forumul "Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale"