A PRE-SOLVE programot mutatta be a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara küldöttsége Kecskeméten

2018. április. 05
   

A 2016 februárjában elindított PRE-SOLVE program kiegészítésében, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának lehetősége nyílt a vállalkozások fizetésképtelenségét megelőző programot a magyarországi kereskedelmi és iparkamarák szakembereinek is bemutatni.

2018. április 4-én a kamara képviselete ellátogatott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához Kecskemétre, Sipos Zsolt titkár úr, illetve Gaál József elnök úr meghívására.

A találkozó során Edler András-György elnök úr és Császár Miklós külügyi vezető és projektmenedzser bemutatták a nemzetközi konzorcium által kifejlesztett PRE-SOLVE módszert, amely egy fizetésképtelenségét megelőző program, főként kis vállalkozások számára. Ugyanakkor bemutatták a program eszközeit, illetve annak alkalmazhatóságait a különböző tevékenységi területeken.

A Bács-Kiskun MKIK vezetősége nagy érdeklődéssel figyelte az elhangzottakat és úgy értékelték, hogy a PRE-SOLVE eszközök Magyarországon is alkalmazhatóak. Az eszközöket, természetesen, a kamara rendelkezésére bocsájtottuk.