Érték és Minőség Nagydíj nevű pályázat bemutatása

2018. április. 18

Tisztelt Hölgyem / Uram!

Ezúton szeretnénk meghívni Önt az Érték és Minőség Nagydíj nevű pályázat bemutatására, amelyre 2018. április 23-én (hétfőn) 18.00 órától kerül sor Marosvásárhelyen.

A rendezvény a Magyar Nemzeti Kereskedőház Marosvásárhelyi Regionális Irodája, valamint Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa társszervezésében valósul meg, a Díjat pedig Bálint Ágnes, az Érték és Minőség Nagydíj pályázat zsűrielnöke és a ProfessionCert Kft. ügyvezető igazgatója fogja ismertetni. Az ismertetőt követően Varga-Pál-Petry Zsolt, a Petry Group ügyvezetője és egyben a 2017-es Díj egyik nyertese beszél arról, hogy milyen előnyökkel járt számukra ez az elismerés. Az előadások után lehetőséget biztosítunk kérdések feltevésére és egy kötetlen beszélgetésre is a résztvevőkkel.

Még ma lehet jelentkezni az április 19-i Răpcencu Cristian interaktív szemináriumra!

2018. április. 16

Tisztelt Vállalkozók, gazdasági szakértők, HR felelősek!

Egy újabb évet zárunk, és már itt van a negyedéves zárás is a nyakunkon!

Sok törvénymódosítással találkoztunk már ez év elején, ami folyamatosan átformálja a napi tevékenységünket.

Kérdéseik és aggályaik vannak az éves zárást illetően, és nem biztosak abban, hogy jól értelmezik a napjainkban megjelenő sürgősségi kormányrendeleteket?


Akkor itt az utolsó alkalom, hogy jelentkezzenek a
Dr. Răpcencu Cristian egyetemi adjunktus (ASE Bukarest)
interaktív szemináriumára,
amelyre
2018. április 19-én, csütörtökön, kerül sor
Sepsiszentgyörgyön.

A PRE-SOLVE programot mutatta be a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara küldöttsége Kecskeméten

2018. április. 05
   

A 2016 februárjában elindított PRE-SOLVE program kiegészítésében, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának lehetősége nyílt a vállalkozások fizetésképtelenségét megelőző programot a magyarországi kereskedelmi és iparkamarák szakembereinek is bemutatni.

2018. április 4-én a kamara képviselete ellátogatott a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához Kecskemétre, Sipos Zsolt titkár úr, illetve Gaál József elnök úr meghívására.

Casarbor esemény

2018. április. 10

Vállalkozni tanítják a háromszéki diákokat - Próbáld ki a cégvezetést!

2018. április. 05

A Vállalkozó Iskola program keretében a háromszéki fiataloknak lehetőségük nyílik első kézből, tapasztalt vállalkozókról, intézményvezetőktől és szakemberektől megtanulni a vállalkozás alapjait, de arra is, hogy két hétig beüljenek egy cégvezető székébe, és mentoruk támogatásával irányítsanak egy vállalatot.

Ami vonzó volt a befektetőknek, taszította a munkaerőt - A hátránnyá vált versenyelőny

2018. április. 05

A fizetések alacsony szinten való tartása miatt kivándorolt a munkaerő az országból. „Mára tragikussá vált a helyzet, hiszen világszinten a háború által sújtott Szíria után Románia a második legnagyobb kibocsátó ország, eddig 3–3,5 millió romániai vándorolt külföldre”, mutatott rá Winkler Gyula.

Hivatalosan is kezdetét vette a „Vállalkozz Erdélyben” program

2018. március. 28

 

   

Hivatalosan is kezdetét vette a „Vállalkozz Erdélyben” program, amelynek nyitórendezvényére március 27-én került sor a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén.

Nagyon sok pénz van idén új vállalkozások támogatására!

2018. március. 28

A vállalkozni vágyó háromszékiek elkezdhetik papírra vetni üzleti tervük vázlatát, hiszen tavasszal több gazdasági szervezet és önkormányzat is nagyszabású vállalkozásfejlesztési programot indít.

A Kovászna megyei kereskedelmi kamara előadótermét zsúfolásig megtöltötték kedden a vállalkozni vágyók. Edler András-György a kamara háromszéki elnöke bejelentette, hogy az Országos Kereskedelmi és Iparkamarával illetve az OTP Consulting céggel közösen 22 millió lejes programot valósítanak meg a következő 3 évben.

Hogyan lehet megközelíteni a kínai piacot

2018. március. 19

A mi cégünk túl kicsi ehhez! - gyakran halljuk ezt. A kérdés az, hogy mihez kicsi. A sikerhez? A jó árú beszerzéshez? Kínai kiállítóink a mikro- és kisvállalkozásoknak is remek ajánlatokat tartogatnak. Regisztrált már? https://bit.ly/2FUaf5U
#kkv #siker #beszállító #Kína #CSE

Értelmetlen volt a tb-járulék áthárítása - Nem hatékony a béremelés

2018. március. 16

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Edler András-György is úgy véli, semmi értelme nem volt a társadalombiztosítás alkalmazottra való áthárításának, hiszen a járulékokat továbbra is a munkaadó fizeti be az alkalmazottja nevében, másrészt a minimálbér megemelése kézbe csak 100 lejes pluszt jelentett.

Predictive Index – a leghatékonyabb vezetéstámogató rendszer bemutatása március 22-én a kereskedelmi kamaránál!

2018. március. 15

A Czégé Zoltán által bemutatott módszer segítségével az Ön cégének többé nem lesz problémája a munkaerővel.

Hulladékgazdálkodási felelős tanfolyam a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál

2018. március. 13

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 211/2011-es törvény alapján

“HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI FELELŐS”

2018. március 19 (hétfőn) képzést tart.

Hogyan lehet megközelíteni a kínai piacot?

2018. március. 12

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége március 8-10 között részt vett a CECZ (Central European Trading and Logistic Cooperation Zone) által szervezett visegrádi találkozón, amelyen bemutatták, hogy hogyan lehet kapcsolatba lépni a kínai beszállítókkal és hogyan lehet közelebb kerülni a kínai piachoz. A találkozó egyik meghatározó pontja volt az idei China Smart Expo bemutatása, amelyet minden évben megszerveznek Budapesten és egy remek alkalom a kis-és középvállalkozóknak, hogy kapcsolatokat építsenek.

Háromszéki termék védjegy: a helyi a helyes!

2018. március. 12

Háromszéki termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében fogtak össze a Kovászna megyei vállalkozói és civil szervezetek. A Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) által indított „Háromszéki termék – Háromszéki vállalkozás” kampányhoz csatlakozott a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara és az Asimcov vállalkozói szövetség, akik összefogva szeretnék ráirányítani a vásárlók figyelmét, hogy a helyi termékekre és szolgáltatásokra elköltött pénz helyben marad, a helyi gazdaságot erősíti, helyieknek biztosít munkahelyet és növeli helyi közösség életerejét!

Távmunka: alternatíva a foglalkoztatásban - Már dolgozhat otthonról is

2018. március. 07

Egyre elterjedtebb az otthoni munkavégzés

A hazai vállalkozások többsége még az „egy alkalmazott – egy íróasztal” munkavégzési módszerrel működik, viszont a technológia fejlődésének köszönhetően egyre inkább elterjed a távmunka. A munka fogalma a hagyományos felfogáshoz képest módosult, hiszen már nem helyhez és időhöz kötődik, hanem az elvégzendő feladatot jelenti.

Látogatás a bukaresti Nemzetközi Turisztikai Vásáron

2018. február. 28

Edler András-György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Romexpo vezetőtanácsának tagja, meglátogatta a Székelyföld standját a február 22-25. között Bukarestben megszervezett Nemzetközi Turisztikai Vásáron.

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAM - COR kód: 441501, 2018. március 3-tól

2018. január. 16

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Candle Business Kft – szakmai képzések engedélyezett szolgáltatójaként – közösen szervez egy

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA
(CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501)

Egységesen 2 lejjel drágulhat a sör, az ásványvíz és a befőtt

2018. február. 13

Kötelező módon egységesen 2 lejjel nő az újrahasznosítható és visszaváltható csomagolású termékek ára Romániában. Ezt írja elő a sürgősségi kormányrendelet-tervezet, amelyet a környezetvédelmi minisztérium február elsején bocsátott közvitára. A betétdíjat utólag viszont visszakapja a vásárló, ha visszaváltja a csomagolást. Milyen hatással lehet ez a boltokra, eléri-e a célját ezzel a kormány – kereskedőt, környezetvédőt és gazdasági szakembert is kérdeztük.

Háromszéken alakult a legkevesebb cég - Elöregedőben a vállalkozóink?

2018. február. 07

A rendszerváltás óta országos szinten Kovászna megyében alakult a legkevesebb vállalkozás, és megyénk az országos lista utolsó felében áll a külföldi beruházások tekintetében, derült ki az Országos Cégjegyzék (ONRC) mérlegéből.

Felemás adómegoldás az IT-szektornak - Állami támogatás TB-járulékra

2018. február. 07

Bihari Béla: az IT-piacon hatalmas a verseny

Az állami támogatás nem oldja meg maradéktalanul az informatikai ágazat gondjait, szögezte le megkeresésünkre Bihari Béla, a székelyföldi IT Plusz Klaszter elnöke.

Kihágásokért eligazítás, adóhátralékért ösztönző jutalék jár - Egyet előre, egyet hátra

2018. január. 31

A vállalkozók kapnak hideget, meleget. Miközben a kormány törvényben szabályozta, hogy a hatósági ellenőrök kihágás észlelésekor egyből ne büntessenek, hanem adjanak útbaigazítást, addig életbe lépett egy olyan rendelet is, miszerint a pénzügyi ellenőrök 15 százalékos ösztönző jutalékot kapnak, ha adóhátralékot állapítanak meg.

Egyre többen repülnek, leáldozóban a buszos kirándulás - Változnak a turisztikai trendek

2018. január. 31

A honi turisták számára egyre elérhetőbbé és népszerűbbé válnak a repülős kirándulások, de ha valaki fél a repüléstől, inkább a közelbe megy nyaralni. Olyan is van, aki menet közben szeret nézelődni, ezért inkább autóval utazik, még akkor is, ha az hosszabb időbe telik, és fáradtságosabb, mutatott rá Joós Ștefan.

Átláthatatlan rendszerben értékelik a cégeket. Uniós joggyakorlatot sértenek?

2018. január. 25

Az európai uniós joggyakorlattal ellenkezik az Országos Adóhatóság (ANAF) azon gyakorlata, amely alapján a cégeknek megadják vagy megvonják tőlük az áfa-számot, mutatott rá Debreczeni László.

Elhalasztják a 600-as nyilatkozat benyújtási határidejét - Év eleji adózási bonyodalom

2018. január. 25

Átmenetileg fellélegezhetnek a szabadfoglalkozásúak és azok a magánszemélyek, akik fizetésükön kívül más bevételeket valósítottak meg. Várhatóan március 1-ig kapnak haladékot arra, hogy nyilatkozzanak bevételeikről, de továbbra is számolniuk kell azzal, hogy idén egészség- és nyugdíjbiztosítást kell fizetniük „mellékkeresetük” után, függetlenül attól, hogy azt alapjövedelmük után is befizetik. Elmagyarázzuk…

További járulékemelés miatt aggódik a szakszervezet - Nem bonyolultabb az adófizetés

2018. január. 11

Debreczeni László: ezentúl is a vállalkozó feladata, hogy kiszámolja, elkönyvelje és átutalja a társadalombiztosítási összegeket

Ügyvitelileg sem a munkaadók, sem a munkavállalók szempontjából nem változott semmi a társadalombiztosítási járulékok alkalmazottra való áthárításával, szögezte le Debreczeni László. A sepsiszentgyörgyi adótanácsadó szerint többen is aggódva keresték meg, hogy januártól alkalmazottként rájuk hárul a fizetések társadalombiztosítási része.

A Nagy Nap – Esküvők és rendezvények kiállítása és vására

2017. november. 09

Meghívjuk, hogy vegyen részt, mint kiállító A Nagy Nap - Esküvők és rendezvények kiállításán és vásárán, amely 2018. január 20-án kerül megrendezésre a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében.

Visszavezetnék a pénzügyi ellenőröket büntetésre ösztönző pótlékot - „A terror éve lesz a vállalkozók számára”

2017. december. 13

Aggasztó intézkedések bevezetését tervezi a kormány: a vállalkozókat börtönbüntetéssel fenyegeti, és visszavezetné a pénzügyi ellenőröknek járó ösztönző pótlékot egy kormányhatározat-tervezet, kongatta meg a vészharangot Edler András-György.

Gondolkodott már azon, hogy létezik olyan munkahely...

2017. december. 12

Mi tudjuk, hogy létezik. Ez a munkahely pedig nem más, mint az Ön saját vállalkozása. A 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz! projekt azért jött létre, hogy ennek a saját vállalkozásnak az elindulásához nyújtson Önnek segítséget.

 

Jól hangzik, igaz? A projektben való részvételnek viszont vannak bizonyos feltételei, és az induló vállalkozásokra vonatkozóan is van néhány kitétel, amelyeknek meg kell felelni.

Amennyiben kíváncsi a részletekre, olvasson tovább és tudjon meg többet!

Kevés a fiatal vállalkozó, félnek a kudarctól – díjátadó Háromszéken

2017. december. 11

Általában Európában is kevés a fiatal vállalkozó, ám a Székelyföldön ennél is rosszabb a helyzet, feleannyi fiatal működtet saját céget, mint az európai átlag – hangzott el a Junior Business Club (JBC) és a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett hétvégi gálán, amelynek keretében immár ötödik alkalommal díjazták a fiatal háromszéki vállalkozókat.

Keressük az Év Fiatal Vállalkozóját!

2017. november. 28

A Junior Business Club és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017.december 8-án díjazza azon fiatal vállalkozókat, akik kiemelkedő eredményeket értek el 2016-ban. A Kovászna Megye Fiatal Vállalkozója című díj átadására a Junior Business Club évzáró ünnepségén kerül sor.

RĂPCENCU CRISTIAN szeminárium november 25-én Sepsiszentgyörgyön!

2017. november. 22

Tisztelt Vállalkozók!

Sok aggodalomra és fejtörésre adnak okot, a napokban megjelent sürgősségi kormányrendeletek, amelyek azonnali törvénymódosításokat idéznek elő, és amelyek nagy kihatással vannak a jövőnkre nézve.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúton
MEGHÍVHATJUK ÖNÖKET
Dr. Răpcencu Cristian egyetemi adjunktus (Bukaresti ASE)
interaktív szemináriumára,
amelyre 2017. november 25-én kerül sor
Sepsiszentgyörgyön

Az adóreform hozadéka és árnyoldalai - Mennyit keresünk jövőben?

2017. november. 15

A hazai magánvállalatok négymillió alkalmazottja lélegzetvisszafojtva várja, hogy mekkora lesz a fizetése jövő évtől. A kormány „adóreform” intézkedéseit követően a vállalkozókon a sor, hogy év végéig eldöntsék, mi lesz alkalmazottaik fizetésének sorsa. Januártól minden társadalombiztosítási járulékot az alkalmazottak fizetnek, ami azt jelenti, hogy a 16-ról 10 százalékra csökkentett személyi jövedelemadón kívül a bruttó bérből még 35 százalék társadalom- és egészségbiztosítási járulékot vonnak le tőle, a munkaadókra csak a 2,25 százalékos munkabiztosítási adó hárul.

Nyereség helyett a bevételeket adózzák meg - Reform: előnyök, hátrányok

2017. november. 08

A kormány által tervezett adóügyi módosítások leveszik a bonyolult könyvelés terhét a vállalkozókról, de nehéz pénzügyi helyzetbe sodorják a nagy forgalmat és alacsony profitot megvalósító vállalkozásokat, és ételjegyek nélkül maradhat több százezer alkalmazott.

Vállalkozásra ösztönöznek

2017. november. 01

Főként fiatalokat céloz az a kezdeményezés, amelyre közel 5 millió eurós keretet hívott le a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségben az országos kamarával, valamint az OTP Consultinggal. Az ország középrégióját érintő projekt révén új vállalkozások alapítását ösztönzik.

Kreatív környezet kezdő vállalkozóknak - Bankból startup-központ

2017. október. 31

Bihari Béla: ki kell találni azokat a programokat, amelyek révén élettel telik meg a Design Bank

Elkészültek a Román Nemzeti Bank egykori sepsiszentgyörgyi épületének külső és belső átalakítási tervei, következő lépésként az önkormányzatnak a munkálatokat kell megrendelnie. Eközben az IT Plusz Klaszternek olyan programokat kell kidolgoznia, amelyek révén megtelik élettel a majdani Design Bank épülete – hangzott el azon az előadáson, amelyen a szakemberek bemutatták a startup-, innovációs és oktatási központ terveit.

Ünnepeltek a háromszéki vállalkozók - Elkészült a cégtoplista

2017. október. 23

Az „értékek találkozója” zárta péntek este a háromszéki vállalkozók hetét, a Startup Weeket. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 24. alkalommal díjazta ünnepi körülmények között a legeredményesebb 1100 háromszéki vállalkozást.

Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia: Székelyföld digitalizálásában át kell ugrani 30 évet

2017. október. 23

Elkezdődött már a Digitális Székelyföld építése, de még sok a munka, hangzott el a Sepsiszentgyörgyön szervezett 5. Székelyföldi IT és Innovációs konferencián. A háromnapos rendezvényen több előadó is követendő elvként fogalmazta meg azt, amit a tavalyi konferencián Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád bejelentett, miszerint arra van szükség, hogy „ugorjunk át 30 évet”, mert ha csak lemásolunk máshol létező dolgokat, folyamatosan le leszünk maradva és csak felhasználóknak, piacnak leszünk jók.

Alacsony kockázatválasztási szintek - Kezdőtőkét adnak

2017. október. 26

Székelyföldön alacsony a lakosság kockázatvállalási szintje, ez visszaveti a vállalkozási kedvet, mutatott rá Olti Ágoston, az OTP Consulting vezérigazgatója, aki a háromszéki Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy új vállalkozások létrejöttét ösztönző programot indítanak.

Vállalkozói Iskola, 2017. november 6 - 24

2017. október. 16

A HÁRIT - Háromszéki Ifjúsági Tanács és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara VÁLLAKOZÓI ISKOLÁT indít.

A képzés gyakorlati részéhez partnereket keresünk olyan vállalkozók személyében, akik hajlandóak a képzésen részt vevő fiatalok egy részének (1-2 fő) lehetőséget biztosítani, hogy két héten keresztül megismerjék az illető vállalkozást és részt vegyenek, a vezető „árnyékaként”, a cégvezetés folyamatában

Különdíjak és meglepetések (Cégtop)

2017. október. 08

Tovább színesíti idén a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a már hagyományosnak tekinthető őszi rendezvényének, a Vezető Kovászna Megyei Vállalkozások díjátadó gálájának programját. Ez alkalommal a civil szervezetek irányába is nyitnak, illetve a különdíjak körét is bővítették, a trendekhez, elvárásokhoz alkalmazkodva.

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA (CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501), 2017. november 11-től

2017. október. 03

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Candle Business Kft – szakmai képzések engedélyezett szolgáltatójaként – ezúton szeretné meghívni Önöket egy

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA
(CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501)

Teljes bizonytalanság az adózási rend körül - Kevesebb pénz a zsebbe?

2017. szeptember. 27

A vállalkozók és munkavállalók csak kapkodják a fejüket a kormány által bejelentett különböző adóügyi változtatásokkal kapcsolatosan. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Edler András-György szerint tesztelik a közvéleményt, bedobnak egy-egy ötletet, és várják a reakciókat.

Édes ízek sétánya a Kürtőskalács fesztiválon

2017. szeptember. 20

Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mutatkoznak be a székelyföldi csokoládé és édességgyártó cégek.

Vadat, kolbászt, töltöttkáposztát kínálnak - Gasztrofesztivál és parádé

2017. október. 12

Vadhúsból készült étkek, az ország legvékonyabb cérna-, és a legvastagabb kolbásza, az ún. Dino kolbász – ezek lesznek az október végi, XV. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivál ütőkártyái, mondták el a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.