AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAM - COR kód: 441501, 2018. február 17-től

2018. január. 16

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Candle Business Kft – szakmai képzések engedélyezett szolgáltatójaként – ezúton szeretné meghívni Önöket egy

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA
(CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501)

További járulékemelés miatt aggódik a szakszervezet - Nem bonyolultabb az adófizetés

2018. január. 11

Debreczeni László: ezentúl is a vállalkozó feladata, hogy kiszámolja, elkönyvelje és átutalja a társadalombiztosítási összegeket

Ügyvitelileg sem a munkaadók, sem a munkavállalók szempontjából nem változott semmi a társadalombiztosítási járulékok alkalmazottra való áthárításával, szögezte le Debreczeni László. A sepsiszentgyörgyi adótanácsadó szerint többen is aggódva keresték meg, hogy januártól alkalmazottként rájuk hárul a fizetések társadalombiztosítási része.

A Nagy Nap – Esküvők és rendezvények kiállítása és vására

2017. november. 09

Meghívjuk, hogy vegyen részt, mint kiállító A Nagy Nap - Esküvők és rendezvények kiállításán és vásárán, amely 2018. január 20-án kerül megrendezésre a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében.

Visszavezetnék a pénzügyi ellenőröket büntetésre ösztönző pótlékot - „A terror éve lesz a vállalkozók számára”

2017. december. 13

Aggasztó intézkedések bevezetését tervezi a kormány: a vállalkozókat börtönbüntetéssel fenyegeti, és visszavezetné a pénzügyi ellenőröknek járó ösztönző pótlékot egy kormányhatározat-tervezet, kongatta meg a vészharangot Edler András-György.

Gondolkodott már azon, hogy létezik olyan munkahely...

2017. december. 12

Mi tudjuk, hogy létezik. Ez a munkahely pedig nem más, mint az Ön saját vállalkozása. A 40.000 ok, hogy Romániában vállalkozz! projekt azért jött létre, hogy ennek a saját vállalkozásnak az elindulásához nyújtson Önnek segítséget.

 

Jól hangzik, igaz? A projektben való részvételnek viszont vannak bizonyos feltételei, és az induló vállalkozásokra vonatkozóan is van néhány kitétel, amelyeknek meg kell felelni.

Amennyiben kíváncsi a részletekre, olvasson tovább és tudjon meg többet!

Kevés a fiatal vállalkozó, félnek a kudarctól – díjátadó Háromszéken

2017. december. 11

Általában Európában is kevés a fiatal vállalkozó, ám a Székelyföldön ennél is rosszabb a helyzet, feleannyi fiatal működtet saját céget, mint az európai átlag – hangzott el a Junior Business Club (JBC) és a Kovászna megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett hétvégi gálán, amelynek keretében immár ötödik alkalommal díjazták a fiatal háromszéki vállalkozókat.

Keressük az Év Fiatal Vállalkozóját!

2017. november. 28

A Junior Business Club és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2017.december 8-án díjazza azon fiatal vállalkozókat, akik kiemelkedő eredményeket értek el 2016-ban. A Kovászna Megye Fiatal Vállalkozója című díj átadására a Junior Business Club évzáró ünnepségén kerül sor.

RĂPCENCU CRISTIAN szeminárium november 25-én Sepsiszentgyörgyön!

2017. november. 22

Tisztelt Vállalkozók!

Sok aggodalomra és fejtörésre adnak okot, a napokban megjelent sürgősségi kormányrendeletek, amelyek azonnali törvénymódosításokat idéznek elő, és amelyek nagy kihatással vannak a jövőnkre nézve.

Nagy örömünkre szolgál, hogy ezúton
MEGHÍVHATJUK ÖNÖKET
Dr. Răpcencu Cristian egyetemi adjunktus (Bukaresti ASE)
interaktív szemináriumára,
amelyre 2017. november 25-én kerül sor
Sepsiszentgyörgyön

Az adóreform hozadéka és árnyoldalai - Mennyit keresünk jövőben?

2017. november. 15

A hazai magánvállalatok négymillió alkalmazottja lélegzetvisszafojtva várja, hogy mekkora lesz a fizetése jövő évtől. A kormány „adóreform” intézkedéseit követően a vállalkozókon a sor, hogy év végéig eldöntsék, mi lesz alkalmazottaik fizetésének sorsa. Januártól minden társadalombiztosítási járulékot az alkalmazottak fizetnek, ami azt jelenti, hogy a 16-ról 10 százalékra csökkentett személyi jövedelemadón kívül a bruttó bérből még 35 százalék társadalom- és egészségbiztosítási járulékot vonnak le tőle, a munkaadókra csak a 2,25 százalékos munkabiztosítási adó hárul.

Nyereség helyett a bevételeket adózzák meg - Reform: előnyök, hátrányok

2017. november. 08

A kormány által tervezett adóügyi módosítások leveszik a bonyolult könyvelés terhét a vállalkozókról, de nehéz pénzügyi helyzetbe sodorják a nagy forgalmat és alacsony profitot megvalósító vállalkozásokat, és ételjegyek nélkül maradhat több százezer alkalmazott.

Vállalkozásra ösztönöznek

2017. november. 01

Főként fiatalokat céloz az a kezdeményezés, amelyre közel 5 millió eurós keretet hívott le a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségben az országos kamarával, valamint az OTP Consultinggal. Az ország középrégióját érintő projekt révén új vállalkozások alapítását ösztönzik.

Kreatív környezet kezdő vállalkozóknak - Bankból startup-központ

2017. október. 31

Bihari Béla: ki kell találni azokat a programokat, amelyek révén élettel telik meg a Design Bank

Elkészültek a Román Nemzeti Bank egykori sepsiszentgyörgyi épületének külső és belső átalakítási tervei, következő lépésként az önkormányzatnak a munkálatokat kell megrendelnie. Eközben az IT Plusz Klaszternek olyan programokat kell kidolgoznia, amelyek révén megtelik élettel a majdani Design Bank épülete – hangzott el azon az előadáson, amelyen a szakemberek bemutatták a startup-, innovációs és oktatási központ terveit.

Ünnepeltek a háromszéki vállalkozók - Elkészült a cégtoplista

2017. október. 23

Az „értékek találkozója” zárta péntek este a háromszéki vállalkozók hetét, a Startup Weeket. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 24. alkalommal díjazta ünnepi körülmények között a legeredményesebb 1100 háromszéki vállalkozást.

Székelyföldi IT&C és Innovációs Konferencia: Székelyföld digitalizálásában át kell ugrani 30 évet

2017. október. 23

Elkezdődött már a Digitális Székelyföld építése, de még sok a munka, hangzott el a Sepsiszentgyörgyön szervezett 5. Székelyföldi IT és Innovációs konferencián. A háromnapos rendezvényen több előadó is követendő elvként fogalmazta meg azt, amit a tavalyi konferencián Sepsiszentgyörgy polgármestere, Antal Árpád bejelentett, miszerint arra van szükség, hogy „ugorjunk át 30 évet”, mert ha csak lemásolunk máshol létező dolgokat, folyamatosan le leszünk maradva és csak felhasználóknak, piacnak leszünk jók.

Alacsony kockázatválasztási szintek - Kezdőtőkét adnak

2017. október. 26

Székelyföldön alacsony a lakosság kockázatvállalási szintje, ez visszaveti a vállalkozási kedvet, mutatott rá Olti Ágoston, az OTP Consulting vezérigazgatója, aki a háromszéki Kereskedelmi és Iparkamara székhelyén tartott keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy új vállalkozások létrejöttét ösztönző programot indítanak.

Vállalkozói Iskola, 2017. november 6 - 24

2017. október. 16

A HÁRIT - Háromszéki Ifjúsági Tanács és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara VÁLLAKOZÓI ISKOLÁT indít.

A képzés gyakorlati részéhez partnereket keresünk olyan vállalkozók személyében, akik hajlandóak a képzésen részt vevő fiatalok egy részének (1-2 fő) lehetőséget biztosítani, hogy két héten keresztül megismerjék az illető vállalkozást és részt vegyenek, a vezető „árnyékaként”, a cégvezetés folyamatában

Különdíjak és meglepetések (Cégtop)

2017. október. 08

Tovább színesíti idén a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a már hagyományosnak tekinthető őszi rendezvényének, a Vezető Kovászna Megyei Vállalkozások díjátadó gálájának programját. Ez alkalommal a civil szervezetek irányába is nyitnak, illetve a különdíjak körét is bővítették, a trendekhez, elvárásokhoz alkalmazkodva.

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA (CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501), 2017. november 11-től

2017. október. 03

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Candle Business Kft – szakmai képzések engedélyezett szolgáltatójaként – ezúton szeretné meghívni Önöket egy

AKKREDITÁLT LEVÉLTÁROS TANFOLYAMRA
(CURS ARHIVAR, Cod COR: 441501)

Teljes bizonytalanság az adózási rend körül - Kevesebb pénz a zsebbe?

2017. szeptember. 27

A vállalkozók és munkavállalók csak kapkodják a fejüket a kormány által bejelentett különböző adóügyi változtatásokkal kapcsolatosan. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Edler András-György szerint tesztelik a közvéleményt, bedobnak egy-egy ötletet, és várják a reakciókat.

Édes ízek sétánya a Kürtőskalács fesztiválon

2017. szeptember. 20

Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében mutatkoznak be a székelyföldi csokoládé és édességgyártó cégek.

Vadat, kolbászt, töltöttkáposztát kínálnak - Gasztrofesztivál és parádé

2017. október. 12

Vadhúsból készült étkek, az ország legvékonyabb cérna-, és a legvastagabb kolbásza, az ún. Dino kolbász – ezek lesznek az október végi, XV. Háromszéki Kolbászparádé és Káposztafesztivál ütőkártyái, mondták el a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon.