Nyílt Nap a Sepsiszentgyörgyi Ipari Parkban

2018. április. 25

Innováció és ipari forradalom a Szent György Napokon

A sepsiszentgyörgyi Ipari Park a 27. Szent György Napok alkalmával megnyitotta kapuit a látogatók előtt.

Az ipari parkot menedzselő Sepsiipar Kft. – partnerségben a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával, az IT PLUS Klaszterrel, valamint az Agrosic Közösségek Közti Társulással – egész napos rendezvénysorozattal készült, volt üzleti találkozó, konferencia és mezőgazdasági gépek kiállítása.

A nyílt nap valójában az egész hetes gazdasági rendezvénysorozat része volt, pénteken a Fejlesztés innovációval című vállalkozói konferenciában csúcsosodtak a gazdasági jellegű események. A megnyitón Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere kifejtette,

egy újabb ipari forradalom küszöbén állunk, lehetőség van arra, hogy ne arra szintre kerüljünk, mint a nyugati országok öt éve, hanem rögtön oda, ahova harminc év múlva akarnak jutni.

Ehhez a kulcsszó az innováció, a „forradalmat” azok a fiatalok valósíthatják meg, akik most már ugyanazokkal az eszközökkel rendelkeznek, mint nyugati társaik – mondta a polgármester. Debreczeni László, a kereskedelmi kamara alelnöke rámutatott, az innovatív termékek meg tudják fordítani egy vállalkozás hatékonyságát és jövedelmezőségét. Bihari Béla, az IT Plusz klaszter elnöke arról beszélt, hogy

a versenyképesség kulcsa a digitalizáció.

Meglátása szerint a klaszter által tervezett Design Bank lehet a kezdő vállalkozások bölcsője, azt kinőve áttelepedhetnek az ipari parkba. A rendezvényen a Háromszéki Ifjúsági Tanács és a kamara díjazta azokat, akik elvégezték a kéthetes vállalkozói iskolát. A városnapok keretében szervezték meg az Accelerator Gálát, ahol startuperek a két hónapos felkészítő után bemutatták üzleti terveiket a potenciális partnereknek. Az Észműves a sátorban a hétvégén vállalkozásfejlesztési előadásokat tartottak.

Forrás: Szekelyhon.ro

 

Ioan Leviţchi úr, a Központi Régió Fejlesztési Ügynökségének (ADR Centru) az üzleti szféra reklámozásának és befektetők vonzásának vezetője a vállalkozásoknak nyújtatott szolgáltatásokról beszélt:

 

Raluca Tudor-Petcu, a bukaresti Kanadai Követség kereskedelmi attaséja mutatta be Mit nyer Románia a CETA egyezményből

Bővebb infomációt az együttmükődési lehetőségekről a kanadai cégekkel, vagy a román cégek a kanadai piacra lépésének lehetőségéről lehet szerezni az alábbi prezentációban: