A Sepsiszentgyörgyön található épületek adójának egy részét visszatérítő de minimis program KKV-knak

2022. március. 01

De minimis támogatás 2022 (épületadó visszatérítés) (AKTÍV)

A benyújtott kérelmek elbírálásának helyzete.

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatalával együttműködve 2022-re (is) kidolgozta az ingatlanadó visszatérítését szolgáló de minimis támogatást a sepsiszentgyörgyi székhelyű kis és közepes vállalkozások számára. A támogatás célja, hogy a 2022-es évre vonatkozóan visszatérítse az ápületadó egy részét a Sepsiszentgyörgy településen működő KKV-k számára (beleértve a szövetkezetek szervezéséről és működéséről szóló 1/2005. sz. törvény alapján létrehozott kkv-kat is). Az építményadó visszatérítése de minimis támogatás formájában történik, amelyet a Sepsiszentgyörgy Municípium Polgármesteri Hivatala nyújt a jogosult pályázók által benyújtott kérelmek alapján. A de minimis támogatási rendszer kezelője a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A támogatási kérelmeket (cerere de finanțare) KIZÁRÓLAG ONLINE, a Kovásznai Kereskedelmi és Iparkamara honlapján (www.ccicv.ro) keresztül kell benyújtani. A támogatási kérelmeket május 18-án 9.00 órától október 15-e  24.00 óráig lehet benyújtani. Az ezen időszakon kívül benyújtott pályázatokat nem veszik figyelembe.

A kifizetési kérlemeket (cerere de tragere) KIZÁRÓLAG ONLINE, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara honlapján (www.ccicv.ro) keresztül lehet benyújtani, a támogatási kérelem jóváhagyását követően, de legkésőbb november 30-án éjfélig. Az ezen időpont után benyújtott kérelmeket nem veszik figyelembe, és a kérelmező elveszíti a felmerült költségek megtérítésére vonatkozó igényét. Minden pályázó csak egy kifizetési kérelmet nyújthat be.

A programban való részvételről bővebben román nyelven itt olvashat.