Előadások gyümölcsfeldolgozásról

2019. február. 01

Gyümölcsfeldolgozási témakörrel szervez előadásokat a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete. Az eseményre Hargita, Maros és Kovászna megyében is sor kerül. A háromszéki fórum helyszíne Árkos, az Európai Tanulmányok Központja, a rendezvény február 5-én, kedden 9.30 órakor kezdődik.

Egyre népszerűbbek a kis gyümölcsprések

A részvétel ingyenes, de a hallgatóság száma korlátozott, így a jelenlét regisztrációhoz kötött. Az árkosi fórum szervezését a háromszéki falugazdász hálózat szakemberei vállalták fel – tudtuk meg Mihály Zsuzsa kertészmérnöktől, erdővidéki falugazdásztól.

A fórumon magyarországi és hazai szakemberek négy modulban ismertetik a gyümölcsök feldolgozását érintő legfontosabb tudnivalókat. Szó lesz a gyümölcsök helyes szedéséről, szállításáról, tárolásáról, mosásáról, gyümölcslevek, lekvárok készítéséről, a termékek csomagolásáról, értékesítéséről. A résztvevők megismerkedhetnek egy modu­láris szerkezetű gyümölcsfeldolgozó részleteivel, tájékozódhatnak a gyümölcsfeldolgozást szabályozó törvényes előírásokról, az ágazatban tevékenykedő üzletember is megosztja tapasztalatait az érdeklődőkkel.

A fórum interaktív, az előadók a résztvevők helyben feltett kérdéseire válaszolnak.

Az eseményen részt venni szándékozók a 0756 726 283-as telefonszámon jelentkezhetnek munkanapokon 9–12 óráig.

Forrás: 3szek.ro