Vállalkozásra ösztönöznek

2017. november. 01

Főként fiatalokat céloz az a kezdeményezés, amelyre közel 5 millió eurós keretet hívott le a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara partnerségben az országos kamarával, valamint az OTP Consultinggal. Az ország középrégióját érintő projekt révén új vállalkozások alapítását ösztönzik.

Bár térségünkben igen alacsony a kockázatvállalási hajlandóság, ez a jelentős anyagi kerettel rendelkező program mégis áttörési pontot jelenthet, hiszen képzéssel, finanszírozással és tanácsadással is segítik azokat, akik saját elképzeléseiket próbálják megvalósítani – röviden így összegezhető Olti Ágoston, az OTP Consulting vezérigazgatójának a téma kapcsán tartott ismertetője.

Háromszék mellett Fehér, Brassó, Hargita, Maros és Szeben megyében mintegy 740 személynek nyílik lehetősége a projekt során vállalkozásfejlesztési alapismeretek elsajátítására. A legjobb üzleti tervek elkészítői közül 89-et saját vállalkozásuk elindításában támogatnak, ehhez egyenként 34 ezer eurós hozzájárulást kaphatnak, cégalapításra pedig további 200-at. Az anyagiak mellett szakmai tanácsadást is biztosítanak, a cégek működését ugyanakkor 12 hónapon át lépésről lépésre követik – többek közt a hatékony forrásfelhasználást is –, segítik fejlődésüket. Olti Ágoston kiemelte, nem csupán kezdőtőkét adnak, azt kívánják elérni, hogy támogatásukkal a létrehozott 89 cég végül együttműködjön, hiszen ez a sikerélmény mellett az indulásukat is segítheti.

Edler András-György, a megyei kereskedelmi kamara elnöke hangsúlyozta, a Románia Startup Plus program révén elnyert összeg az intézmény eddigi legjelentősebb projektje, amellyel nem csupán finanszírozást, hanem valós támogatást kívánnak nyújtani az érdeklődőknek.

Forrás: 3Szek.ro