Vállalkozói Iskola, 2017. november 6 - 24

2017. október. 16

A HÁRIT - Háromszéki Ifjúsági Tanács és a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara VÁLLAKOZÓI ISKOLÁT indít.

A képzés gyakorlati részéhez partnereket keresünk olyan vállalkozók személyében, akik hajlandóak a képzésen részt vevő fiatalok egy részének (1-2 fő) lehetőséget biztosítani, hogy két héten keresztül megismerjék az illető vállalkozást és részt vegyenek, a vezető „árnyékaként”, a cégvezetés folyamatában.

Ha Ön érdekelt egy ilyen partnerségben, akkor azt kérjük jelezze nekünk minél hamarabb a 0755085842-es telefonszámon (INCZE Eszter) vagy a ccicov@ccicov.com email címen.

Tisztelettel,
EDLER András György
elnök
Kovászna Megyei Kereskedelmi és IparkamaraAlább néhány információ a képzést illetően:

A képzés célja: Olyan elméleti és gyakorlati tudás átadása, amely a fiatalokat felkészíti arra, hogy hogyan induljanak el a vállalkozói pályán. Megtanítjuk őket, hogy hogyan váltsák ötletüket stratégiára, hogyan készítsenek üzleti- és akciótervet, hogyan kezeljék a krízishelyzeteket, hogyan tárgyaljanak a bankokkal, hol kezdjék a cégbejegyzés procedúráját, miként kell a könyvvitelt menedzselni, hogyan értékesítsék terméküket vagy szolgáltatásukat, illetve milyen marketingeszközök lehetnek megfelelőek a vállalkozásuk számára. A számukra fontos engedélyek beszerzéséhez szükséges útmutatót is megadják az illetékes szakemberek, de állami intézményekhez is ellátogathatnak az érdeklődők.

Célcsoport: Olyan 17-35 év közötti fiatalok, akik vállalkozóként szeretnének tevékenykedni.

Időpont: 2017. november 6 - 24. Hagyományteremtő jelleggel indul az első képzés, ugyanis minden évben szeretnénk megszervezni.

Az oktatás menete: 11 órányi elméleti anyag leadása délutáni órákban, majd egy kompetenciafelmérés után a gyakorlati rész következik.

Tanárok, szakemberek: Olyan szakmájukban elismert vállalkozók, gyakorlati szakemberek oktatnak, akik bizonyították szakértelmüket és kellőképpen át is tudják adni a legújabb trendeket az érdeklődők számára. A következő előadók már visszaigazoltak, de a lista folyamatosan bővül: Briota Liviu-Zsolt (bankigazgató, téma: banki ügyletek), Debreczeni László (vállalkozó, adótanácsadó, téma: céges ellenőrzések), Bokor Tóth Zoltán (vállalkozó, téma: kreativitás a vállalkozásban), Ambrus Attila (intézményvezető, Kovászna Megyei Pénzügy), Kelemen Tibor (intézményvezető, Kovászna megyei Munkaerő Ügynökség), Edler András György (intézményvezető, Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), Mircea Diacon (intézményvezető, Kovászna Megyei Fogyasztóvédelem).

Résztvevők száma: min.10, max. 20 fiatal