Agrár-élelmiszeripari vállalkozásoknak nyújtott működőtőke-támogatások

2022. május. 25

A vállalkozásfejlesztési és turisztikai minisztérium meghirdeti az "Agrár-élelmiszeripari vállalkozásoknak nyújtott működőtőke-támogatások" intézkedés pályázati szakaszának elindítását a 2022. május 6-i 61. sz. sürgősségi rendelettel létrehozott állami támogatási rendszer keretében, amely a vissza nem térítendő külső forrásokból finanszírozott agrár-élelmiszeripari vállalkozásoknak nyújtott mikro- és működőtőke-támogatásokra vonatkozó egyes intézkedésekről szól. E tekintetben a minisztérium közzéteszi az intézkedés végrehajtási eljárását a mellékletekkel együtt, a Hivatalos Közlönybe közzétételre megküldött formában.

 

Az elektronikus pályázati űrlap 2022. május 26-án, csütörtökön 10:00 órától a következő linken lesz elérhető: granturi.imm.gov.ro, és május 31-én, kedden 20:00 óráig marad aktív.

 

A 61/2022 sűrgösségi kormányrendelet szerint kétféle támogatást nyújtanak:

a). 5 000 eurós mikro-támogatások egyösszegű támogatás formájában;

b). a 2019. évi árbevétel 15%-át kitevő, de legfeljebb 120 000 eurót elérő forgótőke-támogatás, 15%-os társfinanszírozással.

 

Az állami támogatás kedvezményezettjei lehetnek mikrovállalkozások, kis- és középvállalkozások (kkv-k), meghatalmazott természetes személyek (PFA), egyéni vállalkozások (PE), mezőgazdasági szövetkezetek, mezőgazdasági szövetkezetek, termelői csoportok és szervezetek, családi vállalkozások (PE).

 

További részletekért kérjük, tanulmányozza a 61/2022- es sűrgösségi kormányrendeletet.

További részletek a regisztrációról és a formanyomtatványokról ITT találhatók.