Mostantól pályázhatnak a székelyföldi gazdák mezőgazdasági nagyberuházásokra

2018. december. 20

Közzétette a székelyföldi mezőgazdasági nagyberuházásokat támogató pályázati felhívásait a Pro Economica Alapítvány. A székelyföldi gazdaságfejlesztési program kiírásait Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere és Kelemen Hunor szövetségi elnök november 9-i találkozóján közösen bejelentették be.

A programban a Hargita, Kovászna és Maros megye területén bejegyzett kis- és középvállalkozások pályázhatnak a mezőgazdasági termeléshez kapcsolódó, valamint a mezőgazdasági termékek feldolgozásához kapcsolódó induló regionális beruházásokra. Az RMDSZ elnöke rámutatott: a program azokat a területeket erősíti, ahol a mezőgazdaságban dolgozók, a kis- és közepes vállalkozások munkájukat kifejtik. Ez közvetlenül járul hozzá a térségben élő közösségek megerősítéséhez, egzisztenciális körülményeik javításához és a helyben történő boldogulásukhoz.

„Fontosnak tartjuk, hogy a közösség, minden egyes egyén, család és vállalkozás tervezni tudjon, előretekinteni: a magyar kormány támogatásával megvalósuló gazdaságfejlesztési program Erdély gazdasági fejlődéséhez járul hozzá” – nyomatékosított a kiírás kapcsán Kelemen Hunor.

A program a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok fejlődéséhez is hozzájárul, illetve a megvalósuló beruházások hosszú távú munkahelyeket és gazdasági tevékenységet hoznak létre Románia területén, ami az egész országot erősíti. A pályázati feltételekről a Pro Economica Alapítvány honlapján érhető el bővebb információ.

Forrás: Maszol.ro