Együttműködési megállapodást írt alá a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Vajdasági Autonóm Tartomány kereskedelmi kamarája

2019. augusztus. 26

A Vajdasági Autonóm Tartomány (Szerbia) kereskedelmi és iparkamarájának, Bosko Vucurevic kamarai elnök úr által vezetett, küldöttsége 2019. augusztus 14-én látogatást tett a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál.

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről a látogatókat Edler András-György, a kamara elnöke és Bihari Béla, a kamara IT tagozatának elnöke fogadta.

A találkozó első részében a felek bemutatták egymásnak az általuk képviselt területek gazdasági helyzetét, így Zoran Trpovski titkár úr, a vajdasági és szerbiai gazdaságról nyújtott átfogó képet, majd Edler András-György elnök úr Kovászna megye és Románia gazdaságáról tájékoztatott.

A találkozó második felében az IT, a mezőgazdaság és a fémipar témaköreit járták körbe a résztvevők.

A találkozó jó alkalom volt egy együttműködési megállapodás aláírására. A megállapodás értelmében a felek szorgalmazzák a hatékony információcserét és a tagoknak nyújtandó kölcsönös segítséget, valamint együttműködnek a különböző vásárok, kiállítások, üzleti fórumok, konferenciák megszervezésében és lebonyolításában.