Nagyon sok pénz van idén új vállalkozások támogatására!

2018. március. 28

A vállalkozni vágyó háromszékiek elkezdhetik papírra vetni üzleti tervük vázlatát, hiszen tavasszal több gazdasági szervezet és önkormányzat is nagyszabású vállalkozásfejlesztési programot indít.

A Kovászna megyei kereskedelmi kamara előadótermét zsúfolásig megtöltötték kedden a vállalkozni vágyók. Edler András-György a kamara háromszéki elnöke bejelentette, hogy az Országos Kereskedelmi és Iparkamarával illetve az OTP Consulting céggel közösen 22 millió lejes programot valósítanak meg a következő 3 évben.

http://slagerradio.ro/wp-content/uploads/2018/03/20180327_KovacsZsolt_Vallalkozz-Erdelyben-programindito.jpg

Ennek keretében a Központi Fejlesztési Régió hat megyéjében 740 személy vehet részt ingyenesen 40 órás vállalkozói készség fejlesztő tanfolyamon, mentorok irányítása alatt kidolgozhatják üzleti tervüket és a legjobb 89 terv megvalósítását egyenként, legtöbb 34 ezer eurós kezdőtőkével és fennmaradásukhoz szükséges szakmai tanácsokkal támogatnak. Ezáltal mintegy 180 új munkahely jön létre a térségben.

Az OTP Consulting vezetője, Olti Ágoston szerint az is eredményt jelent, ha az indulás után cégek fele marad működőképes. A programról részleteket a www.antreprenortransilvania.ro oldalon találnak, ugyanott tudnak feliratkozni is.

Forrás: SlagerRadio.ro

 

TANULJUNK, MERJÜNK VÁLLALKOZNI

Cselekedjünk, lépjünk annak érdekében, hogy álmainkat legalább részben megvalósítsuk – erre buzdított a Vállalkozz Erdélyben! program menedzsere a keddi nyitókonferencián, Sepsiszentgyörgyön. A háromszéki kereskedelmi kamara székhelyén telt ház előtt mutatták be a központi fejlesztési régiót érintő, a fenntarthatóság jegyében indított vállalkozás-fejlesztést célzó kezdeményezést.

A hároméves futamidejű programba Háromszék mellett Hargita, Maros, Brassó, Fehér és Szeben megyében mintegy 740 személy kapcsolódhat be, akiknek elsősorban vállalkozásfejlesztési alapismeretek elsajátítására lesz lehetősége. Mindeközben saját ötleteiken alapuló üzleti terveik elkészítésében is támogatják őket, a legjobb 89 elképzelés megvalósítására pedig egyenként legtöbb 34 ezer eurós vissza nem térítendő finanszírozást nyújtanak, a cégalapításhoz további 200 euróval járulnak hozzá.

Nem csupán anyagiakat, de komoly szakmai támogatást is jelent ez a program – hangzott el a nyitókonferencián, ahol Edler András-György, a megyei kereskedelmi kamara elnöke mellett az országos szervezet képviselője is üdvözölte az érdeklődőket.

Cristina Ionescu hangsúlyozta, a legfontosabb tényező maga a vállalkozó, finanszírozástól függetlenül ő viheti sikerre terveit, ambíciók nélkül lehetetlen célokat elérni – fogalmazott. A program harmadik partnere az OTP Consulting, melynek vezérigazgatója köszöntőjében rámutatott, a régióban a második legnagyobb vállalkozásfejlesztési programot indították útjára. A képzés mellett hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a cégek működését is kövessék, segítve fejlődésüket – vázolta Olti Ágoston, aki úgy vélekedett, amennyiben csupán a vállalkozások fele marad működőképes évek múlva, az is eredményt jelent.

A közel 5 millió eurós keretből megvalósított program legfontosabb tudnivalóit Miklós István projektmenedzser vázolta, az információk azonban minden érdeklődő számára elérhetők a világhálón is, a www.antreprenortransilvania.ro honlapon.

Forrás: 3szek.ro