Hogyan lehet megközelíteni a kínai piacot

2018. március. 19

Tisztelt Vállalkozó!

A mi cégünk túl kicsi ehhez! - gyakran halljuk ezt. A kérdés az, hogy mihez kicsi. A sikerhez? A jó árú beszerzéshez? Kínai kiállítóink a mikro- és kisvállalkozásoknak is remek ajánlatokat tartogatnak. Regisztrált már? https://bit.ly/2FUaf5U

Térségünkből számos cég szeretne valamilyen gépet, berendezést, egyéb terméket Kínából importálni, a kedvező árfekvés miatt a kívánt minőségben. A bizalmatlanság leküzdésében segítséget tudunk nyújtani azáltal, hogy megbízható és leellenőrzött kínai üzleti partnereket közvetítünk az érdeklődőknek. Kína egy óriási ország, rengeteg cég kavalkádjában kell megtalálni a megfelelő partnert, gyakran nehéz eligazodni az üzleti szférában - erre szeretnénk megoldást nyújtani!

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a CECZ Kft. Central European Trade and Logistics Zone) budapesti irodája közötti együttműködés eredményeképpen sokkal egyszerűbb lesz a Kovászna megyei vállalkozóknak és a kis és közepes méretű vállalkozásoknak (megbízható kínai beszállítót találni.

A CECZ és a közép-európai partnerei, többek között a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, nemrég Visegrádon találkoztak, hogy jobban megismerhessék a CECZ cégcsoport által nyújtott szolgáltatásokat.
Kiemelt és fontos információk a találkozóról:

 • A CECZ adatbázisában több mint 600 olyan kínai gyártócég/beszállító található, amelyet a MOFCOM, azaz a Kínai Kereskedelmi Minisztérium, leellenőrzött és megbízhatónak minősített; ez azt jelenti, hogy ha valaki szeretne Kínából importálni, akkor felveheti a kapcsolatot a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamarával és a kiválasztott iparágban a lehetőségek szerint ajánlunk neki megbízható beszállítót, akivel kapcsolatba léphet;
 • A CECZ szintén tud ajánlani ún. inspekciós kínai cégeket, melyek megbízásos alapon árufeladás előtt elvégzik a megrendelt áru minőségi és mennyiségi ellenőrzését, és megállapítják, hogy az egyezik-e az importáló cég által előzetesen bevizsgált és elfogadott termék minőségével;
 • A CECZ szakemberei segítenek minden érdeklődőnek, hogy hogyan érdemes a kínai cégekkel kommunikálni (néha nehezen válaszolnak az e-mailekre, ilyenkor szükséges lehet többször, nyomatékosan fogalmazni a e-mail-ben; mindenképpen javasolt velük alkudni, vagy például kisebb mennyiségű rendelések esetén az óriási kínai gyártó cégeknek nem áll módjukban ezeket kiszolgálni - ilyenkor lehet export-import kereskedő cégeket megkeresni);
 • Kínában nem működik a Facebook, a WhatsApp és bizonyos közösségi média (tiltja az állam), ezért saját kommunikációs alkalmazásukat, a WeChat applikációt használják (közel 1 milliárd fő!). A visegrádi találkozón külön hangsúlyt kapott ezen alkalmazás bemutatása, hiszen ezen keresztül lehet leggyorsabban kommunikálni egy kínai partnerrel, a hagyományos e-mailezés mellett/helyett.

Tehát amennyiben kínai üzletet szeretne kötni, kérjük forduljon bizalommal a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparakamarához, hogy segítséget tudjunk nyújtani!

Felhívjuk a figyelmet, hogy idén is, immáron 9. alkalommal megrendezésre kerül Budapesten a China Smart Expo 2018. május 31 - június 2 között, ahol több mint 300 kínai cég képviselteti magát és keresi az együttműködési lehetőséget az európai vállalkozásokkal. Minden Kovászna megyei cég, aki részt vesz a kiállításon, 150 euró támogatásban részesül, amit a kamara folyósít nekik, amennyiben elő-regisztráció után min. 6 üzleti megbeszélést bejelöl és lebonyolít. Az összegből fedezhető az utazás, szállás költsége, egyéni foglalással, tetszés szerint.

A kiállításon való részvételi szándékát kérjük jelezze 2018. március 31-ig a ccicov@ccicov.com e-mail címen, valamint szükséges regisztrálni az alábbiakban is.

Idén először arra is lehetőség nyílik, hogy azok a cégek (előnyben részesülnek a mezőgazdasági temékek, élelmiszerek és a gyorsan forgó fogyasztási cikkek - FMCG), akik Kínába szeretnének exportálni, ingyenes országos standon mutatkozhassanak be. Ehhez várjuk március végéig előzetes bejelentkezését a ccicov@ccicov.com e-mail címre (cégnév, elérhetőségek és az exportálandó termék megadásával). Részletesebb tájékoztatóval e témában április közepén tudunk szolgálni.

 

May 31−June 2, 2018

Budapest, The Experience Center

Without travelling to China, where to meet the qualified and reliable Chinese suppliers and find your future business partners?

9th China Smart Expo is a comprehensive trade event which includes exhibitions, fair and B2B conferences. It creates a platform for both Chinese suppliers and Central Eastern European businessmen to meet face to face. Concrete and fruitful business deals are made on spot!

This year you will have the opportunity to meet even more – around 500 – exhibitors authorized by the Ministry of Commerce of China at a brand new venue, on 10.000 square meters.

To easily start your business with China, you can personally contact the Chinese business partners from dozens of industries on spot.

NEW PROGRAMS IN 2018!


Culture Expo from
Confucius’ hometown

provides a two-way communication
and cooperation possibilities, in the thematic of

 • Tourism
 • Sport
 • Copyrights
 • Higher education

with around 80 exhibitors
and high-level government delegates.


Chinese Import Fair

with export companies from
Central Eastern European
countries in the field of:

 • Food industry
 • Agriculture
 • Other Fast-moving
 • Consumer Goods


Figures of 2017:


300

exhibitors


4800

registrations


2000

business meetings on spot


The entry to the exhibition is Free of Charge only with prior online registration.

REGISTER now as a visitor!

REGISTER NOW!

Opening hours:
May 31 – June 2, 2018
10 a.m. – 4 p. m.
1152 Budapest, Szentmihályi str. 171.

Organizer:
CECZ Central European Co. Ltd.
info@chinasmartexpo.com
+36-30-883-2482