Látogatás a bukaresti Nemzetközi Turisztikai Vásáron

2018. február. 28

Edler András-György, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, a Romexpo vezetőtanácsának tagja, meglátogatta a Székelyföld standját a február 22-25. között Bukarestben megszervezett Nemzetközi Turisztikai Vásáron.

Az ország legnagyobb turisztikai vásárán Kovászna, Hargita és Maros megye turisztikai egyesületei közösen népszerűsítették Székelyföld gazdag természeti kincseit, kulturális értékeit és turisztikai látványosságait a fővárosban.

Az elnök úr látogatásakor is nagy népszerűségnek örvendett a Székelyföld stand. Sokan érdeklődtek, hogy mivel tölthetik el szabadidejüket, amikor térségünkbe látogatnak. A VisitCovasnaCounty alkalmazás, amely egy, a mobiltelefonokra letölthető ingyenes alkalmazás hatékonyan segíti a turistákat, hogy megtalálják és megismerjék a megye látványosságait és ennek népszerűsítésére kiemelt figyelmet fordítottak a jelen kiállítás alkalmával is.

A turisták minél hatékonyabb tájékoztatása érdekében a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület egy olyan alkalmazáson dolgozik, amely a szállásadóknak biztosít valós idejű információkat a térségben levő látványosságokról, ezek elérhetőségéről (látogatási idő, kapcsolattartó személy stb), a turisztikával kapcsolatos szolgáltatókról (mint például idegenvezetők, szállítók, szabadidős tevékenységek, kulturális kínálat stb).

A Nemzetközi Turisztikai Vásárt évente kétszer szervezi meg a Romexpo, ahol a legfontosabb romániai és külföldi cégek képviseletében elénk tárul a belföldi és nemzetközi turizmus lenyűgöző világa.