Vállalkozni tanítják a háromszéki diákokat - Próbáld ki a cégvezetést!

2018. április. 05

A Vállalkozó Iskola program keretében a háromszéki fiataloknak lehetőségük nyílik első kézből, tapasztalt vállalkozókról, intézményvezetőktől és szakemberektől megtanulni a vállalkozás alapjait, de arra is, hogy két hétig beüljenek egy cégvezető székébe, és mentoruk támogatásával irányítsanak egy vállalatot.

Hiánypótló kezdeményezést indított a Kovászna Megyei Kereskedelmi Kamara és a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT). A Vállalkozó Iskola célja, hogy az üzleti életben már tapasztalattal rendelkező mentorok segítségével olyan gyakorlati tudást adjanak át, amelyet nem tudnak elsajátítani tankönyvből vagy egyetemen. Édler András szerint azért időszerű ez a kezdeményezés, mivel Kovászna megyében elöregedőben van a vállalkozói társadalom, másrészt idén vannak olyan támogatási programok, amelyek segítségével friss vállalkozások indítására lehet pénzt szerezni. Abban bíznak, ha a Vállalkozó Iskola programjuk révén a háromszéki fiatalok megismerik a vállalkozás alapjait és titkait, akkor nagyobb kedvvel indítanak saját céget.

Az április 18-a és 27-e között zajló, első vállalkozói iskolába legtöbb 20 fiatalt próbálnak bevonni, főként a középiskolás diákokat célozzák meg, akik gyakorlati ismereteket szerezhetnek a vállalkozók munkájáról és a vállalkozókkal kapcsolatban lévő intézmények – pénzügy, munkaügy, munkafelügyelőség stb. – működéséről, mondta Kelemen Szilárd. A Háromszéki Ifjúsági Tanács elnöke szerint a kéthetes képzés végén a legjobb eredményeket elérő fiatalokat kihelyezik sepsiszentgyörgyi nagyvállalatokhoz, ahol beülhetnek a cégvezető székébe, és a tulajdonképpeni cégvezető mellett irányíthatják a céget. Amennyiben sikeres lesz ez a kezdeményezés, a következő időszakban folytatják, mondták a szervezők.

A Vállalkozó Iskolába április 1–15. között lehet jelentkezni a Háromszéki Ifjúsági Tanács Facebook-oldalán.

Forrás: Hirmondo.ro