Ro2GeTex - Románia-Georgia (Grúzia) közötti tapasztalatcsere projekt

2023. március. 28

Az Eurochambres európai kamarától az EU4Business Mobilitásért Keretprogramtól nyertünk támogatást, a (Ro2GeTex) projektben, ami által Georgiából tudtunk hozni egy szakértőt (Sophio Samadashvili-t az Enterprise Georgia-tól), aki a textil szektorban tudott dolgozni 2023 március 1 - 31 között. A támogatás fedezte az utazási, szállásolási és megélhetési költségeket 1300 EUR értékben, mialatt a Kovászna megyei kamara 350 EUR támogatást kapott az elvégzett feladatokért.


Kick-off Meeting !

A projekt keretén belül egy online találkozót szerveztünk, ahová egy georgiai textil szakértőt hívtunk meg (Sophia Anghuladze - a Georgian Apparel and Fashion Association-tól), aki a georgiai textil iparról beszélt. Bemutattuk a fenntartható textil anyagokat, a körforgásos gazdaságot és a marketing strategiát.

 

Second Meeting - Transportation and Customs!

Egy második Zoom találkozót is szerveztünk, egy georgiai szállitási szakemberrel (Amiran Gochitashvili úrral - SR LINE Georgia-tól), és a tbilisi román konzullal (Marius Pandelea úrral), és a sepsiszentgyörgyi vámhivatal szakértőivel, valamint a résztvevő textilipari vállalkozókkal közösen.

 

2023 március 20-án a georgiai Sophio Samadashvili meglátogatta a kézdivásárhelyi Secuiana Rt-t.

 

2023 március 21-én meglátogattuk a Sepsi Hub-ot, ahol a vállalkozásoknak felajánlott támogatásokról értesültünk.

 

Sophio Samadashvili március 29-én meglátogatta a sepsiszentgyörgyi Transilvania Textile & Fashion Cluster-t, és a cluster tagjait, mikrovállalkozásokat.

 

Március 31-én, Sophio Samadashvili, az Enterprise Georgia szakembere ellátogatott a bukaresti Georgia Nagykövetségre, ahol találkozott E.S. Tamar Beruchashvili nagykövetasszonnyal.

 

Kövesse a projekt Facebook oldalát

"Make New Business Contacts"

everyone receives a copy of attendees and chat

 


 

Áprilisben Moldvából hozunk szakembert a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházába, majd májusban egy örményországi szakértőt fogunk hozni. Mindketten a turizmus területén fognak ügyködni. Minden szakértő gazdasági tanácsadással szolgál minden területén.

A Kovászna megyei kereskedelmi kamara részéről Császár Miklós felel.