Fontos felhívás az egyéni vállalkozóknak (PFA és ÎI)

2019. január. 08

Azon egyéni vállalkozók (PFA), akiknek tevékenységében több mint öt TEÁOR kód van engedélyeztetve és azon egyéni vállalkozások (ÎI), ahol több mint tíz TEÁOR kód van engedélyeztetve, csökkenteniük kell tevékenységeinek számát 2019. január 17-ig, írja elő a 182/2016-os számú törvény - 44/2008-as Sürgősségi Rendelet, gazdasági tevékenységet folytató egyéni és családi vállalkozások tekintetében.

Az említett dátum után a Cégbíróság hivatalból törölni fogja azon egyéni vállalkozásokat (PFA és ÎI), amelyek tevékenysége meghaladja a törvény által előírt számú tevékenységet

A Cégbíróság honlapján megtalálhatók azon egyéni vállalkozások (PFA és ÎI) listája, amelyek még nem válaszoltak erre a felhívásra. Kovászna megyében 272 egyéni vállalkozó (PFA) és 79 egyéni vállalkozás (ÎI) van.

Az érintett vállalkozók listáját a következő linkeken lehet megtekinteni: egyéni vállalkozók (PFA) és egyéni vállalkozások (ÎI) .

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Jogi osztálya segítséget nyújt az érintett egyéni vállalkozóknak (tevékenységek felfüggesztése/bezárása, a tevékenység újraengedélyezése) és/vagy a Cégbíróság képviselet révén - tel. 0267-351677, e-mail: juridic@ccicov.com.

 

A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jogi irodája ingyenes tanácsadást biztosít a cégalapítással, illetve az engedélyezett természetes személyek létrehozásával kapcsolatosan. A jogi iroda térítésköteles szolgáltatásai közé tartozik a vállalkozások alapítása és módosítása, teljes körű ügyintézéssel együtt.

A Jogi iroda által nyújtott szolgáltatások:

a. okiratok szerkesztése:

  • alapító okiratok szerkesztése
  • alapító okiratot módosító iratok szerkesztése
  • haszonkölcsönszerződés (comodat) / bérleti szerződések szerkesztése székhelyeknek / munkapontoknak

b. Útbaigazítás a bejegyzési kérelem és a cégbíróság egyéb űrlapjainak helyes kitöltéséért

  • névfoglalási kérelem
  • bejegyzési kérés egyéni vállalkozásoknak / kereskedelmi társaságoknak
  • módosítási kérelem egyéni vállalkozásoknak / kereskedelmi társaságoknak

c. az okiratok letétele a törvényszék melletti cégjegyzői hivatal kereskedelmi regiszterébe való bejegyzésért

 

Bővebb információk:

  • Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Sepsiszentgyörgy, Olt utca, 17-es szám)
  • Tel: 0267-351677
  • E-mail: juridic@ccicov.com