Centru de inovare şi start-up în fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe

08 mai 2017

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să transforme fostul sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din municipiu într-un centru de inovare şi start-up pentru tineri întreprinzători.

Consiliul local municipal, întrunit vineri în şedinţă extraordinară, a aprobat donaţia făcută de o asociaţie din Sfântu Gheorghe, în valoare de peste 100.000 de lei, constând în documentaţia tehnică pentru realizarea acestui centru.

„Având în vedere că prin această donaţie intrăm în posesia documentaţiei tehnice, urmează să pregătim un proiect pe axa 1 a Programului Operaţional Regional, vrem să atragem fonduri europene pentru transformarea acestei clădiri şi realizarea acestui centru de inovare şi casă start-up pentru tineri întreprinzători. Va fi, de fapt, un gen de incubator pentru start-up, în special în domeniul IT şi design”, a declarat viceprimarul municipiului, Sztakics Éva.

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, Edler András-György, a anunţat încă de anul trecut că poartă discuţii cu autorităţile locale pentru demararea acestui proiect, denumit DesignBank, conceput împreună cu asociaţia IT Plus din Sfântu Gheorghe, care coordonează şi clusterul IT din judeţ.

„Vrem să întărim domeniul IT în judeţul Covasna şi în regiune, astfel încât să putem atrage investitori care pot oferi nişte salarii mai competitive. În IT salariile încep de la 1.000 de euro şi nu se compară cu cele din industria textilă”, a declarat Edler András-György.

El a mai spus că unul dintre obiectivele sale este ca în acest centru să se nască idei de proiecte care să devină „poveşti de succes” pe plan naţional şi internaţional, atât în domeniul IT, cât şi al design-ului în general.

Fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe a fost transferat în urmă cu aproape trei ani din proprietatea statului român în cea a municipiului Sfântu Gheorghe, la finalul mai multor litigii din cauza cărora clădirea a rămas nefolosită.

Sursa: WeRadio.ro