Sunteți aici: » Știri

Știri

Știri

 

Camera de Comerț și Industrie Covasna (CCI COVASNA) a implementat un sistem de urmărire a licitațiilor publicate pe SEAP, grupat pe domenii de interes.

Orice membru al CCI COVASNA, poate accesa gratuit acest serviciu prin intermediul siteului nostru
www.ccicov.ro.

Cu ocazia lansării președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, domnul EDLER András-György a spus: "Considerăm, că acest serviciu este de real folos mai ales pentru micile companii din județ, care nu dispun de personal specializat pentru urmărirea licitațiilor publice lansate de instituțiile publice din județ și astfel pierd oportunitatea de a depune o ofertă și de a deveni furnizorii acestor instituții".

Bună ziua,

Camera de Comerț și Industrie a României, lider de parteneriat, alături de Universitatea Sapientia, în calitate de Partener 1, OTP Consulting România, în calitate de Partener 2 și Camera de Comerț și Industrie Covasna, în calitate de Partener 3, implementează proiectul „Antreprenoriat Inovativ pentru Studenti - AIS”, ID 141067.

Având în vedere interesul arătat pentru proiect vă invităm la o sesiune de informare, întrebări și răspunsuri, online, prin platforma webex, în data de 31 martie 2022, ora 16:00.

Bună ziua,

Camera de Comerț și Industrie a României, lider de parteneriat, alături de Universitatea Sapientia, în calitate de Partener 1, OTP Consulting România, în calitate de Partener 2 și Camera de Comerț și Industrie Covasna, în calitate de Partener 3, implementează proiectul „Antreprenoriat Inovativ pentru Studenti - AIS”, ID 141067.

Având în vedere interesul arătat pentru proiect vă invităm la o sesiune de informare, întrebări și răspunsuri, online, prin platforma webex, în data de 28 martie 2022, ora 16:00.

Circuitul economic traversează actualmente o perioadă neobișnuit de dificilă. Relaţiile contractuale riscă să nu își atingă scopul propus, iar nerespectarea obligaţiilor contractuale poate conduce la litigii a căror rezolvare este, însă, întârziată, din cauza suspendării activităților de la instanţele judecătoreşti, aşa cum e cazul în prezent, pe fondul declarării stării de urgență la nivel național, pentru motiv de pandemie COVID-19.

Certificatele de situaţie de urgenţă (CSU), care au ca scop susţinerea operatorilor economici în relaţiile cu instituţiile publice pentru a obţine facilităţi sau măsuri de sprijin ori în relaţiile comerciale, ca urmare a impactului economic, financiar şi social asupra activităţii acestora, determinat de răspândirea coronavirusului SARS–CoV-2, vor fi eliberate exclusiv electronic, se arată într-un comunicat de presă al ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

În conformitate cu prevederile art.4 lit.j a Legii 335/2007, camerele de comerț avizează existența cazurilor de forță majoră și influența acestora asupra executării obligațiilor comercianților.

Delegația condusă de președintele Camerei de Comerț și Industrie din Voivodina, domnul Bosko Vucurevic, a efectuat o vizită la Camera de Comerț și Industrie Covasna în data de 14 august 2019.

La începutul anului 2019 sa lansat implementarea proiectului FeatureCloud (www.featurecloud.eu ) care este o platformă bazat pe inteligență artificială (IA), concepută pentru sprijinul pacienților, medicilor și cercetătorilor. Este un sistem de tip ”cloud” dedicat modulelor, algoritmilor AI și aplicațiilor bazate pe federated machine learning și tehnologia blockchain folosit pentru reducerea riscurilor cibernetice.

Proiectul, care durează cinci ani și are un budget de 4,5 milioane de euro, are un consorțiu format din cele mai renumite cinci universități din Europa de Vest, doi centre de cercetare și singur din Romania, firma Gnome Design SRL.

CCI Covasna a făcut public cel mai recent bilanț „Topul Firmelor”

Topul celor mai performante companii din județul Covasna, prezentat luni la Camera de Comerț și Industrie Covasna, nu produce foarte mari surprize față de anii precedenți, conform datelor înregistrate în 2017, însă vine totuși cu câteva noutăți, unele pozitive, altele îngrijorătoare.

Camera de comerț și Industrie (CCI) Covasna a început pregătirile pentru ediția de anul acesta a evenimentului intitulat „Topul Firmelor”. Firmele din județul Covasna, care au obținut rezultate financiare deosebite în cursul anului trecut vor fi premiate în cadrul unei festivități, în data de 11 octombrie (a.c.), a anunțat conducerea Camerei.

 https://cvmi.cname.ro/850_530/crestere-de-peste-13-in-turismul-covasnean-in-primele-4-luni-din-2018/article/mediaPool/uzQCsVq.JPG

Stațiunea Covasna se află în topul celor mai căutate locații

Cea mai recentă statistică a autorităților covăsnene privind turismul în județul Covasna arată o creștere de peste 13% în primele 4 luni ale anului 2018. Numărul de turiști care au vizitat Ținutul Conacelor s-a ridicat la peste 27.000, iar numărul înnoptărilor, la peste 84.000. Topul celor mai vizitate locații îl dețin Stațiunea Balneoclimaterică de interes național Covasna, dar și Grand Hotel Balvanyos din Turia.

Covasna se axeaxă în continuare pe turism - Anul Turismului în judeţul Covasna a fost un succes

Peste 200 de jurnalişti şi bloggeri din ţară şi străinătate, peste 1257 de descărcări ale aplicaţiei Visit Covasna, 21.165 de urmăritori online ai paginilor de promovare a turismului covăsnean pe Facebook şi Instagram, 107.437 turişti care au vizitat judeţul, 528.009 de înnoptări ale turiştilor – acesta este bilanţul în cifre al seriei de evenimente organizate sub genericul 2017 – „Anul Turismului în judeţul Covasna”, s-a afirmat în cadrul conferinţei organizate în data de 24 aprilie, de către Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna.