Microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităţilor din domeniul agroalimentar.

25 mai 2022

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului anunță lansarea etapei de înscriere a măsurii “Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022, privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile. În acest sens, MAT publică procedura de implementare a măsurii însoțită de anexe, în forma care a fost transmisă spre publicare către Monitorul Oficial.

 

Formularul electronic de înscriere va fi activ pe link-ul:  granturi.imm.gov.ro,  ÎNCEPÂND DE JOI, 26 MAI  2022, ora 10:00 și va rămâne activ până MARȚI,  31 MAI, ora 20:00.

 

Conform OUG. 61/2022 se acordă două tipuri de finanțări:

a). microgranturi de 5.000 de euro sub formă de sumă forfetară;

b). granturi pentru capital de lucru în valoare de 15% din cifra de afaceri aferentă anului 2019, dar nu mai mult de 120.000 euro, cu cofinanțare de 15%.

 

Beneficiarii ajutorului de stat pot fi microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), persoane fizice autorizate (PFA), întreprinderi individuale (ÎI), societatea cooperativă agricolă, cooperativa agricolă, grup şi organizaţii de producători, întreprinderi familiale (ÎF).

 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să studiați OUG. 61/2022.

Mai multe detalii despre înscriere și formularistică puteți citi AICI.