Firmele de top din județul Covasna, prezență slabă online

23 septembrie 2020

Datele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna arată că doar 25% dintre firmele de top din județ au o pagină web în care își promovează afacerile. Astfel, pentru celelalte trei sferturi din companii, prezența în online nu face parte din viziunea de ansamblu pe care o pun în aplicare. Unii experți în marketing online spun că subestimarea mediului virtual este inexplicabilă, pentru că beneficiile pe care le poate furniza sunt mult mai mari decât costurile pe care le implică. Aceștia spun că până și afacerile care sunt la început de drum și care doresc să înceapă cu dreptul ar trebui să consulte un specialist.  

 

Doar 205 companii din cele 813 care se regăsesc în Topul Firmelor pe 2019 (cele care s-au clasat pe locul I, II și III la categoriile lor) dispun de o pagină de internet în care să își promoveze activitatea, conform datelor furnizate de Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna. 

 

Edler András-György, președintele CCI Covasna, trage un semnal de alarmă cu privire la aceste cifre. În primul rând, o vizibilitate în mediul online ar putea spori cifra de afaceri pe care o produc în prezent aceste companii, spune el. 

 

„Este un lucru foarte interesant că din aceste firme de top, din 813 firme, 750 de firme, adică 92% au o adresă de e-mail și 8% nu au. În schimb, ceea ce mai lasă loc de dezvoltare este numărul paginilor web. (...) Dintre firmele de top, numai 25% au o pagină de web, în condițiile în care, zic eu, o prezență online este esențială în secolul XXI. (...) Îndemn aceste firme să își facă o prezență online pentru că dacă vine cineva, să zicem un mare producător de ciocolată, acesta intră în baza noastră de date, face o filtrare și caută firmele care îndeplinesc condițiile. Cei care nu au date nu au cum să intre în contact cu firmele respective. Nu sunt vizibili și atunci ei pierd această posibilitate de afacere. Tocmai de aceea ar trebui firmele să conștientizeze că prezența online este importantă”, ne-a explicat Edler András-György. 

Mai multe pe covasnamedia.ro