Creștere de peste 13% în turismul covăsnean, în primele 4 luni din 2018

19 iulie 2018

 https://cvmi.cname.ro/850_530/crestere-de-peste-13-in-turismul-covasnean-in-primele-4-luni-din-2018/article/mediaPool/uzQCsVq.JPG

Stațiunea Covasna se află în topul celor mai căutate locații

Cea mai recentă statistică a autorităților covăsnene privind turismul în județul Covasna arată o creștere de peste 13% în primele 4 luni ale anului 2018. Numărul de turiști care au vizitat Ținutul Conacelor s-a ridicat la peste 27.000, iar numărul înnoptărilor, la peste 84.000. Topul celor mai vizitate locații îl dețin Stațiunea Balneoclimaterică de interes național Covasna, dar și Grand Hotel Balvanyos din Turia.

„Se înregistrează o creștere de peste 13% la sosiri și la înnoptări. La sosiri sunt înregistrate peste 27.000 de intrări, iar la înnoptări, peste 84.000. Este vorba doar de unitățile de primire turistică ce au certificat de clasificare. Înseamnă că, în medie, (n.red. turiștii) au stat mai mult de 3 zile, dar aici intervine Covasna, unde se stă 10, 12 și chiar 20 de zile la tratament. Cei care contribuie (n.red. la această creștere) sunt Stațiunea Covasna, Balvanyos, datorită centrului de Wellness care e foarte căutat, dar și hotelurile din oraș. Este un semn bun. Și acum ne așteptăm la o creștere și mai mare, pentru că deja au început să sosească și oameni cu tichete de vacanță”, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, specialist în turism, László Endre.

Acesta a mai precizat că trendul ascendent se datorează campaniilor derulate în anii trecuți de Consiliul Județean și Agenția Județeană pentru Dezvoltarea Turismului Covasna, prin care peste 200 de jurnaliști și bloggeri din țară și din străinătate au vizitat județul în cadrul unor călătorii informative.

„Județul Covasna are o imagine mult mai bună pe plan turistic decât a avut în trecut”, a punctat László Endre.

În plus, în septembrie anul trecut, autoritățile covăsnene au lansat și o aplicație pentru telefoanele inteligente, Visit Covasna, unde pot fi accesate informații despre cele mai importante puncte turistice din județ.

Datele statistice relevă, de asemenea, că judeţul Covasna a fost vizitat anul trecut de aproape 107.500 de turişti, în creştere cu circa 10% faţă de anul precedent. Numărul înnoptărilor în unităţile de cazare turistică a fost de 528.000, în creştere cu 1,5% faţă de 2016.

Sursa: CovasnaMedia.ro