Ro2GeTex - Proiectul de schimburi de experiență România-Georgia

28 martie 2023

În cadrul Schemei de Mobilitate al programului EU4Business al Eurochambres am obținut o finanțare (Ro2GeTex) pentru a aduce din Georgia un expert (dna. Sophio Samadashvili de la Enterprise Georgia) să lucreze în domeniul textil în perioada 1 - 31 martie 2023. Finanțarea a acoperit cheltuielile de transport, cazare și subzistență în valoare de 1300 EUR, iar pentru activitățile prestate CCI Covasna urmează să primească 350 EUR.

Kick-off Meeting !

În cadrul proiectului am organizat o întâlnire online la care am adus un expert pe textile din Georgia (dna. Sophia Anghuladze - Georgian Apparel and Fashion Association), despre industria textilelor din Georgia. Au fost prezentate și textile sustenabile, economia circulară și strategia de marketing.

 

Second Meeting - Transportation and Customs!

Am organizat o a doua întâlnire Zoom cu un expert pe transporturi din Georgia (dl. Amiran Gochitashvili - SR LINE Georgia), și cu consulul României la Tbilisi (Marius Pandelea), și experți de la Vama Sfântu Gheorghe împreună cu firme din domeniul textilelor.

 

În data de 20 martie 2023 experta din Georgia a vizitat Secuiana SA din Târgu Secuiesc.

 

În data de 21 martie 2023 am vizitat Sepsi Hub, unde au fost prezentate oportunitățile de finanțare ale întreprinderilor.

 

Sophio Samadashvili în data de 29 martie 2023 a vizitat Transilvania Textile & Fashion Cluster-ul din Sfântu Gheorghe, cu microîntreprinderile din jurul acestui cluster.

 

În data de 31 martie 2023, Sophio Samadashvili de la Enterprise Georgia a vizitat Ambasada Georgiei la București și s-a întâlnit cu ambasadoarea aceste țări E.S. Tamar Beruchashvili.

 

Follow us on the project's Facebook page

"Make New Business Contacts"

everyone receives a copy of attendees and chat

 


 

În luna aprilie vom aduce la sediul CCI Covasna un expert din Moldova și în luna mai un expert din Armenia, pentru sectorul turism. Toți acești experți oferă servicii de informații economice în toate domeniile.

Activitățile din partea CCI Covasna sunt asigurate de Császár Miklós.