Plafonul pentru subvenționarea motorinei utilizate in agricultura a fost suplimentat cu 100 milioane lei. O schema de ajutor de stat similara, aprobata pentru acvacultura

21 septembrie 2018

Guvernul a suplimentat, în ședința de joi, cu 100 milioane lei schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură și a aprobat, totodată, o schemă similară pentru motorina folosită în acvacultură.

În urma cererirlor depuse la APIA, Executivul a constatat necesitatea suplimentării plafonului inițial pentru anul 2018 de la 320,581 milioane lei la 420,581 milioane lei.

Pentru anul în curs, conform datelor oficiale, au fost efectuate plăți pentru reducverea accizei în valoare de peste 250 milioane lei, dar aproximativ 110 milioane lei au fost restanțe pentru anul trecut.

Începând cu anul 2015, se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizate de fermieri în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare.

Citește mai mult pe: Profit.ro