Ghid operativ privind certificatul de forță majoră, pe timp de epidemie

23 martie 2020
În conformitate cu prevederile art.4 lit.j a Legii 335/2007, camerele de comerț avizează existența cazurilor de forță majoră și influența acestora asupra executării obligațiilor comercianților.

 

Epidemia de coronavirus nu este neapărat o situație de forță majoră, ce poate fi invocată în mod universal, pentru refuzul de a executa un contract. Aici intervine rolul specialștilor de la camerele de comerț, care analizează punctual fiecare caz, și pe baza documentelor prezentate de solicitant avizează (sau nu) o anumită situație ca fiind de forță majoră.

În cazul în care sunteți în imposibilitatea de a executa un contract și considerați că aceasta se datorează blocajului economic generat de epidemia de coronavirus, vă așteptăm să ne contactați la adresa de email externe@ccicov.com sau personal la sediul nostru din str.Oltului nr.17, jud.Covasna, România pentru a analiza împreună dacă sunteți acoperiți de clauza de forță majoră. Consultanța este gratuită!

Emiterea unui certificat de forță majoră se face contra cost. Având în vedere perioada dificilă prin care trec aproape toți agenții economici, prețurile noastre sunt reduse cu 50% față de prețul recomandat (se va achita 250 eur+tva/contract). Membrii noștri beneficiază de un discount suplimentar de 20% (se va achita 200 eur + tva/contract).

Este important de reținut, că certificatul de forță majoră se emite pe contract și nu pe întreaga activitate a solicitantului. A nu se confunda certificatul de forță majoră emisă de sistemul cameral cu certificatul de situație de urgență care va fi emis de Ministerul Economiei și care servește pentru alte scopuri, cum ar fi șomajul tehnic.