Printre primii, care au câștigat Proiect de cercetare Orizont 2020 din România

06 iunie 2019

La începutul anului 2019 sa lansat implementarea proiectului FeatureCloud (www.featurecloud.eu ) care este o platformă bazat pe inteligență artificială (IA), concepută pentru sprijinul pacienților, medicilor și cercetătorilor. Este un sistem de tip ”cloud” dedicat modulelor, algoritmilor AI și aplicațiilor bazate pe federated machine learning și tehnologia blockchain folosit pentru reducerea riscurilor cibernetice.

Proiectul, care durează cinci ani și are un budget de 4,5 milioane de euro, are un consorțiu format din cele mai renumite cinci universități din Europa de Vest, doi centre de cercetare și singur din Romania, firma Gnome Design SRL.

Membrii de consorțiu: Technische Universität München (www.tum.de), Medical Universitz of Graz (www.medunigraz.at), Philipps-Universität Marburg (www.uni-marburg.de), University of Southern Denmark (www.sdu.dk), Maastricht University (www.maastrichtuniversity.nl), SBA Research (www.sba-research.org), Research institute (www.researchinstitute.at), Concentris (www.concentris.de) și Gnome Design (www.gnd.ro)

În cadrul acestui proiect, Gnome Design SRL. este responsabil de arhitectura sistemului, de dezvoltarea platformei și a app store-ului pentru aplicații și algoritmi IA. Punem în aplicare o abordare bazată pe securitate cibernetică prin design-și-arhitectură pentru a reduce în mod semnificativ riscul trimiterii datelor senzitive și prelucrate a pacienților stocate local în spitale și pentru învățarea algoritmilor IA.

Sursă imagine: https://featurecloud.eu