Firmele de top, din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

02 noiembrie 2016

Topul județean al firmelor a fost realizat de Camera de Comerț și Industrie Covasna, pe baza unei metodologii unice la nivel național, ținându-se cont de domeniul de activitate, mărimea firmei şi de o serie de indicatori, printre care: cifra de afaceri netă; profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat.

Clasamentul a cuprins şase domenii de activitate: Industrie, Comerţ şi turism, Servicii, Construcţii, Agricultură, pescuit şi silvicultură, Cercetare, dezvoltare şi high tech. 

Conform datelor CCI Covasna, „cifra de afaceri realizată de firmele din top, în anul 2015, însumează 4.157 milioane RON (919 milioane EUR), reprezentând 78.27% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 26,93% faţă de anul 2014. În economia județului, ponderea cea mai mare a avut –o. pentru a doua oară, industria, cu o cotă de 41.02%, cunoscând o creștere de +1,87% față de anul 2014.”

Ceremonia de premiere a firmelor din top, aflată la a XXIII-a ediție,  a avut loc la  sala de evenimente „Leonor Ballroom” din municipiu, în prezența a peste 150 de persoane, antreprenori, reprezentanți ai Primăriei municipiului reședință de județ, ai Consiliului Județean Covasna și ai diverse instituții.

„Economia județului Covasna merge într-o direcție bună! Acest lucru este susținut inclusiv de cifre. Avem o cifră de afaceri mai mare, avem un profit mai mare la nivel de județ, avem mai mulți salariați, la nivel de județ, deci, direcția este bună! Este al doilea an în care industria depășește comerțul, deci industria este pe primul loc în ceea ce privește cifra de afaceri din județ, urmată de comerț (…)” – a declarat, în cadrul ceremoniei, președintele Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, Edler András-György.

Adresându-se reprezentanților firmelor din top, acesta a spus:

„Faptul că economia județului merge într- o direcție bună se datorează în primul și în primul rând, antreprenorilor, dumneavoastră, pentru că dumneavoastră sunteți antreprenorii de succes, ce aveți rezultate și care duceți județul în direcția bună! ”

Conform CCI Covasna,  firmele care s-au clasat pe primele l0 locuri, la nivelul județului, după cifra de afaceri din 2015 sunt: Fabrica de lapte Brașov S.A (Baraolt); Covalact SA (Sfântu Gheorghe); Producție Zarah Moden SRL (Târgu Secuiesc); Arcon SRL; Dunapack Rambox Prodimpex SRL; Bertis SRL; Nexxon SRL; Valdek Impex SRL, Lucifer SRL; Int. Transporte Popovici SRL. Primele 10 firme, după profitul din 2015 sunt: Producție Zarah Moden SRL; Textila Oltul SA; Arcon SRL; Fabrica de Lapte Brașov SA; Dunapack Rambox Prodimpex SRL; Madexport SRL; Covalact SA; New-Fashion SA; Combridge SRL; Nexxon SRL. Primele 10 firme, după numărul de salariați din 2015 sunt: Ready Garment Technology Romania SRL; Valkes SRL; New-Fashion SA; Producție Zarah Moden SRL; Secuiana SA; Textila Oltul SA, Bertis SRL, S’mode SA, Covalact SA, Gospodărie Comunală SA Sfântu Gheorghe.

Festivitatea a oferit, pe lângă ocazia premierii firmelor, o oportunitate de interacționare între oamenii de afaceri.

Contactat după eveniment, președintele CCI Covasna, Edler András-György, a declarat că, după discuțiile cu colegii săi, s-a ajuns la concluzia că gala „Topul Firmelor” cu numărul XXIII a fost una dintre cele mai reușite din ultimii ani.

Sursa: MesageruldeCovasna.ro