Ministerul Comunicațiilor pregătește o nouă reglementare a comerțului electronic, inclusiv o autoritate de certificare a magazinelor on-line "de încredere"

12 martie 2018

Ministerul Comunicațiilor va analiza un plan pentru o nouă reglementare a comerțului electronic, care va presupune inclusiv crearea unei Autorități de certificare a magazinelor on-line "de încredere".

Planul va fi pregătit în colaborare cu Deloitte, care va încasa astfel peste 2 milioane de lei.

Comerțul electronic local a atins anul trecut o valoare de 2,7 miliarde euro și va trece bariera de 3 miliarde euro în 2018, apreciază experți în domeniu, conform estimărilor prezentate de Marius Costin, Country Manager PayU România, operator de plăți online. În 2016, comenzile online s-au situat între 1,8 și 2 miliarde de euro.

Prin acest proiect, numit "eCom", ministerul vrea o analiză exhaustivă a legislației actuale în domeniul comerțului electronic național, o analiză de impact cu privire la necesitatea creării/desemnării unei Autorități de certificare a magazinelor online "de încredere", elaborarea unui plan de acțiuni până în 2020.

Citește mai mult pe: Profit.ro