S-a afişat oficial data la care porneşte cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri. Ce trebuie să faceţi pentru a putea aplica şi primi 200.000 de lei prim programul Startup Nation. VIDEO

08 iunie 2017

În vederea înscrierii în cadrul Programului, operatorii economici vor completa şi transmite on-line planul de afaceri începând cu 15.06.2017 ora 10.00, timp de 30 zile calendaristice de la demararea înscrierii în Program, până la ora 20.00 a ultimei zile de înscriere, respectiv 14.07.2017, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului. 

Descărcaţi AICI toate resursele necesare pentru înscrierea în program

Programul a fost lansat din Ordo­nan­­ţa de urgenţă 10, publicată în Mo­ni­torul Oficial la 31 ianuarie, dar nor­mele de aplicare au tot fost mo­dificate, iar acum ministerul de resort a publicat pe site-ul propriu ultimele condiţii şi a a­nun­ţat că programul va debuta în două săptămâni. Există finanţare solidă pentru acest program, statul urmând să cheltuiască pentru el, doar în acest an, 1,7 miliarde de lei (380 mil. euro) – ceea ce înseamnă că 10.000 de companii vor beneficia de câte 40.000 de euro. Con­diţiile în care va fi acordată finan­ţa­rea trebuie cunoscute dinainte pentru că finanţarea urmează regula primul venit, primul servit. Ministerul a publicat luni ultimele condiţii de înscriere, iar punctajul ce va fi acordat – zece criterii în total, în funcţie de domeniul com­pa­niei care aplică, de locurile de muncă cre­ate, de planul de afaceri şi de felul in­ves­­tiţiei – este şi el public. Companiile din producţie şi IT primesc cele mai mul­te puncte – 40 din totalul de 100 posibile.

Ce diferenţiază acest program de sti­mu­lare a IMM-urilor de altele de pâ­nă acum este că nu cere aplicantului vreo co­finanţare şi aproape că nu-l întreabă ce a făcut cu banii, dacă aceştia sunt chel­tuiţi în domeniile eligibile pentru finanţare. Ultimele date pentru program pot fi consultate pe site-ul Mi­ninis­terului pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: Zf.ro