S-a lansat oficial programul ”Fii Antreprenor în Transilvania”

28 martie 2018

S-a lansat oficial programul ”Fii Antreprenor în Transilvania”, eveniment ce a avut loc în data de 27 martie 2018 la Camera de Comerț și Industrie Covasna.

În cuvântul său de deschidere domnul EDLER András-György, președintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, a salutat pe cei aproximativ 70 de participanți, atât în calitate de gazdă a evenimentului cât și ca partener al consorțiului care derulează acest proiect. El a prezentat pe scurt partenerii și parametrii proiectului.

Proiectul este implementat de Camera de Comerț și Industrie a României, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Covasna și OTP Consulting România Srl. După cum a subliniat domnul președinte, obiectivul principal al proiectului este de a facilita însușirea unor cunoștințe antreprenoriale și înțelegerea modului de elaborare a unui plan de afaceri, prin participarea la cursuri gratuite, la sfârșitul cărora se poate obține un certificat de absolvire recunoscut de Ministerul Educației. În același timp proiectul asigură și o componentă de finanțare nerambursabilă pentru cele mai reușite planuri de afaceri realizate pe parcursul cursului de formare.

Domnul președinte Edler a explicat totodată avantajele celor care aleg să participe în programul lansat de consorțiu. În acest sens domnul președinte a menționat, că deși există cca. 50 de astfel de programe în Regiunea Centru, acest consorțiu format din două camere de comerț care sunt conectate permanent la mediul de business și o firmă multinațională cu o prezență de 10 ani în România, specializată pe realizarea de planuri de afaceri și atragerea de fonduri europene, este chiar combinația ideală pentru a derula un astfel de proiect, având în vedere că au toate informațiile relevante, informații pe care le vor transmite către cei care aleg să meargă alături de ei.

La eveniment a participat și doamna Cristina IONESCU, directorul Direcției Strategii, Politici și Programe din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a României. În cuvântul ei, doamna director I-a încurajat pe cei prezenți să îndrăznească să viseze și să aibă curajul să le ducă la îndeplinire. Ea a subliniat că ambiția este cheia succesului pentru că numai prin ambiție se pot atinge obiectivele propuse.

Domnul OLTI Ágoston, directorul firmei OTP Consulting Srl a explicat în discursul lui, că față de alte proiecte prin care se pot obține fonduri nerambursabile, participanții la programul ”Fii Antreprenor în Transilvania” nu vor fi lăsați nici o clipă singuri, ei vor beneficia pe tot parcurs de sfaturile specialiștilor, începând de la întocmirea planului de afaceri și până la alegerea tipului de societate (PFA, SRL, cu TVA, fără TVA etc.) prin care se pune în practică planul de afaceri. Sprijinul specialiștilor continuă și pe parcursul funcționării societăților, pe tot parcursul perioadei de implementare de 18 luni. Domnul director a subliniat și faptul că OTP are experiență, deoarece a implementat cu succes mai multe proiecte de acest fel.

În continuare, domnul MIKLÓS István, managerul de proiect, a prezentat principalele date și informații tehnice despre program. În cadrul programului vor fi sprijinite un număr de740 de persoane să își dezvolte competențele antreprenoriale și se va acorda finanțare nerambursabilă de maximum 34.200 euro/proiect pentru cele mai bune 89 de planuri de afaceri selectate dintre cele elaborate de participanții la cursul de competențe antreprenoriale.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul: www.antreprenortransilvania.ro, unde se pot face și înscrierile în program.

Programul are și o mascotă oficială în persoana broscoiului Bello, pilotul navei spațiale din sigla programului.

28 martie 2018