Teodorovici: Angajații part-time vor contribui doar pentru suma primită, diferența o suportă angajatorul

08 februarie 2018

Angajații part-time, din cele patru categorii cuprinse în OUG-ul avizat joi de Consiliul Economic și Social (CES), vor plăti contribuții sociale doar pentru sumele primite, restul, până la suma aferentă salariului minim pe economie, urmând a fi suportată de angajator, în condițiile în care exista riscul ca unii angajați să renunțe la o parte din cele 1,2 milioane de contracte part-time, a afirmat joi ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

”Oamenii vor contribui efectiv la cât primesc. Este același mecanism care a fost anul trecut. Nu puteam să lăsăm în zona angajatului întreaga povară, vizavi de partea de contribuții, (...) oamenii ar fi trebuit să vină de acasă cu sume pentru a completa diferența. Diferența se plătește de către angajator”, a afirmat Teodorovici, potrivit News.ro

CES a dat aviz faborabil OUG-ului pe care Guvernul vrea să-l adopte joi în ședință, act prin care Executivul vrea să repare problemele apărute în zona contractelor part-time în cazul IT-iștilor, persoanelor cu dizabilități, muncitorilor sezonieri și cercetătorilor.

Citește mai mult pe: Profit.ro