Cum să abordăm furnizorul chinez

20 martie 2018

Stimate Întreprinzător!

Multe companii din regiunea noastră doresc să importe mașini, echipamente și alte produse din China, la calitatea dorită şi la un preţ favorabil. Putem ajuta companiile interesate punându-le în legătură cu parteneri chinezi de încredere și verificați. China este o țară uriașă și este dificil să găseşti partenerul chinez potrivit dintre multitudinea de companii. Adesea este greu de găsit o cale de intrare în sfera de afaceri chineză - iar noi dorim să rezolvăm această problemă!

Datorită cooperării dintre Camera de Comerț și Industrie Covasna și CECZ Kft. Central European Trade and Logistics Zone - biroul acesteia din Budapesta, antreprenorilor și IMM-urilor din județul Covasna le va fi mult mai ușor să găsească furnizori de încredere din China.

Recent a avut loc întâlnirea dintre CECZ și partenerii din Europa Centrală, inclusiv Camera de Comerț şi Industrie Covasna la Visegrad, Ungaria, unde participanţii au putut afla mai multe detalii despre serviciile oferite de Grupul CECZ.

Mai jos puteţi afla informații importante despre această întâlnire:

 • În baza de date CECZ cu care colaborăm există mai mult de 600 de producători / furnizori chinezi, certificată ca fiind de încredere de către MOFCOM, Ministerul chinez al Comerțului. Acest lucru înseamnă că, dacă doriți să importați din China, puteți contacta Camera de Comerț şi Industrie Covasna, care pentru domeniile selectate poate să vă ofere un furnizor de încredere în măsura în care este posibil, urmând ca Dvs. să-l contactaţi;
 • CECZ poate pune în contact cu așa-numitele companii chineze de inspecție care, în baza unei comenzi, pot efectua verificări calitative şi cantitative care pot confirma înainte de livrare dacă produsele comandate sunt conforme cu calitatea mostrelor pre-testate și aprobate de compania importatoare;
 • Profesioniștii CECZ pot ajuta persoanele interesate în comunicarea cu firmele chineze:
  • acestea răspund uneori cu greu la e-mail-uri, caz în care poate fi necesar să reveniţi cu mesaje de mai multe ori; 
  • este recomandat să negociaţi cu ele
  • de exemplu, în cazul unei cantități mai mici comandate de la producători giganţi din China care nu pot să vă servească, puteți apela la comercianți de import-export;
 • În China nu funcţionează Facebook, WhatsApp și alte aplicaţii sociale (acestea fiind interzise de către stat). Acolo se utilizează propria aplicație de comunicare, WeChat (aproape 1 miliard de utilizatori!). La reuniunea de la Visegrád, prezentarea acestei aplicații a fost accentuată în mod deosebit, deoarece WeChat  este cea mai rapidă cale de comunicare cu partenerii chinezi, şi se poate utiliza şi alături de mesageria tradițională de e-mail.

În concluzie, dacă doriți să faceți afaceri cu parteneri chinezi, vă invităm să contactați Camera de Comerț și Industrie Covasna!

Vă atragem atenţia că şi în acest an, pentru a 9-a oară, va avea loc la Budapesta, China Smart Expo 2018 în perioada 31 mai - 2 iunie, unde mai mult de 300 de companii chineze sunt reprezentate și care caută oportunități de cooperare cu întreprinderile europene. Toate firmele din județul Covasna care participă la expoziție vor primi un grant de 150 de euro, care va fi plătit de către camera de comerţ, dacă preînregistrează min. 6 întâlniri de afaceri la care şi participă. Suma poate acoperi costurile de călătorie, cazare, rezervare individuală, după cum se doreşte.

Vă rugăm să ne trimiteți intenţia Dvs. de a participa la expoziție până la data de 15 aprilie 2018 la ccicov@ccicov.com și vă rugăm să vă înregistrați și mai jos.

Pentru prima dată, este posibil ca acele companii (fiind preferate firmele producătoare de produse agricole, alimentare și FMCG) care doresc să exporte în China, să se prezinte într-un stand naţional gratuit. În acest sens, vă așteptăm ca până la mijlocul lunii aprilie să ne transmiteţi la adresa de e-mail ccicov@ccicov.com numele companiei, detaliile de contact și produsul care urmează să fie exportat. Veţi găsi informații mai detaliate despre acest subiect la mijlocul lunii aprilie.

 

May 31−June 2, 2018

Budapest, The Experience Center

Without travelling to China, where to meet the qualified and reliable Chinese suppliers and find your future business partners?

9th China Smart Expo is a comprehensive trade event which includes exhibitions, fair and B2B conferences. It creates a platform for both Chinese suppliers and Central Eastern European businessmen to meet face to face. Concrete and fruitful business deals are made on spot!

This year you will have the opportunity to meet even more – around 500 – exhibitors authorized by the Ministry of Commerce of China at a brand new venue, on 10.000 square meters.

To easily start your business with China, you can personally contact the Chinese business partners from dozens of industries on spot.

NEW PROGRAMS IN 2018!


Culture Expo from
Confucius’ hometown

provides a two-way communication
and cooperation possibilities, in the thematic of

 • Tourism
 • Sport
 • Copyrights
 • Higher education

with around 80 exhibitors
and high-level government delegates.


Chinese Import Fair

with export companies from
Central Eastern European
countries in the field of:

 • Food industry
 • Agriculture
 • Other Fast-moving
 • Consumer Goods


Figures of 2017:


300

exhibitors


4800

registrations


2000

business meetings on spot


The entry to the exhibition is Free of Charge only with prior online registration.

REGISTER now as a visitor!

REGISTER NOW!

Opening hours:
May 31 – June 2, 2018
10 a.m. – 4 p. m.
1152 Budapest, Szentmihályi str. 171.

Organizer:
CECZ Central European Co. Ltd.
info@chinasmartexpo.com
+36-30-883-2482