CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501, începând din 3 martie 2018

16 ianuarie 2018

Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, în colaborare cu S.C. Candle Business S.R.L.- furnizor autorizat de formare profesională -, va organiza un

CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501

pentru pregătirea personalului desemnat cu activităţile de arhivare a documentelor la creatorii şi deţinătorii de documente – instituţii publice, societăţi comerciale, alte entităţi.

Seminar interactiv: MODIFICĂRILE APĂRUTE ÎN CODUL MUNCII – REVISAL 2017-2018, 12 februarie 2018

19 ianuarie 2018

Camera de Comerț și Industrie Covasna în colaborare cu
SC Candle Business SRL ,în calitate de furnizor autorizat de formare profesională,
Vă invită la un
SEMINAR INTERACTIV
cu tema
MODIFICĂRILE APĂRUTE ÎN CODUL MUNCII – REVISAL 2017-2018
ce va avea loc la data de
12 februarie 2018, între orele 9:00-14:00.

Contribuția la pensii în 2018: Cine datorează CAS, cine o plătește și când

16 ianuarie 2018

Prima zi a anului 2018 a adus o reorganizare a contribuțiilor sociale obligatorii pe care angajatorii trebuie să le achite pentru propriii salariați. În acest context, redacția noastră vă prezintă succint, pentru fiecare contribuție în parte, exact cine le datorează, cine le plătește efectiv, la ce termene și în ce condiții. Contribuția la pensii (sau CAS, pe scurt) este prima despre care scriem, urmând să prezentăm ulterior contribuția la sănătate și contribuția asiguratorie pentru muncă.

Ziua Cea Mare – Expoziția și târgul nunților și evenimentelor

10 noiembrie 2017

Vă invităm să participați ca expozant la Expoziția și târgul nunților și evenimentelor – Ziua Cea Mare, care va avea loc în data de 20 ianuarie 2018 în sala de conferinţe a Colegiului Székely Mikó.

Oare există un loc de muncă unde...

13 decembrie 2017

Noi ştim că există, Acest loc de muncă este propria dumneavoastră afacere. Proiectul „40.000 de motive pentru care să devii antreprenor în România” doreşte să vă dea o mână de ajutor în demararea acestei proprii afaceri.

 

Sună bine, nu-i aşa? Participarea la proiect însă are anumite condiţii şi afacerea pe care o veţi demara trebuie să corespundă şi ea anumitor criterii.

Dacă sunteţi curios să cunoaşteţi detalii, citiţi mai departe şi aflaţi mai multe!

Vă puteți înscrie la ultimul curs de gestionare a deșeurilor din acest an!

04 decembrie 2017

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna organizează ultimul curs de formare a responsabililor cu gestionarea deşeurilor în caest an, în ziua de luni, 11 decembrie 2017.

Căutăm Tânărul Întreprinzător al Anului!

28 noiembrie 2017

Asociaţia Junior Businesss Club în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Covasna va organiza în data de 8 decembrie 2017 Ceremonia de decernare a Premiului pentru Tineri Întreprinzători.

Seminar interactiv cu tema UTILIZAREA PROGRAMULUI SEAP în data de 14 decembrie la Sfântu Gheorghe!

28 noiembrie 2017

Camera de Comerț și Industrie Covasna, în colaborare cu S.C. Candle Business S.R.L, în calitate de furnizor autorizat de formare profesională, a organizat

SEMINARUL INTERACTIV

cu tema
UTILIZAREA PROGRAMULUI SEAP

ce a avut loc la Sfântu Gheorghe la data de 14 decembrie 2017

Seminar interactiv cu Răpcencu Cristian - modificările apărute în Codul Fiscal, respectiv în Codul Muncii 2017-2018

26 noiembrie 2017

Camera de Comerț și Industrie Covasna, în colaborare cu S.C. Candle Business S.R.L, în calitate de furnizor autorizat de formare profesională, a organizat în data de 25 noiembrie 2017

Camera de Comerț și Industrie Covasna participă în premieră la INDAGRA

26 octombrie 2017

Camera de Comerț și Industrie Covasna va promova produsele locale la standul propriu din cadrul celui mai mare eveniment agricol din țară

INDAGRA 2017 reunește peste 530 de companii

Centrul Expoziţional ROMEXPO găzduieşte între 25 și 29 octombrie a.c. cea mai importantă manifestare cu profil agricol, organizată anual în România, INDAGRA – Târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii şi zootehniei

Comerțul și turismul, cele mai profitabile domenii de afaceri în județ

23 octombrie 2017

Deși industria se menține pe primul loc în top, domeniul comerțului și turismului are o creștere de aproape 19% la profit

CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501, începând din 28 octombrie 2017

04 octombrie 2017

Camera de Comerţ şi Industrie Covasna, în colaborare cu S.C. Candle Business S.R.L.- furnizor autorizat de formare profesională -, va organiza un

CURS ARHIVAR - Cod COR: 441501

pentru pregătirea personalului desemnat cu activităţile de arhivare a documentelor la creatorii şi deţinătorii de documente – instituţii publice, societăţi comerciale, alte entităţi.

 

Peste 1100 de firme au intrat în Topul firmelor. Gala, la finele lunii octombrie

19 septembrie 2017

​​​​Cele mai performante firme din județ vor fi premiate de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna, în cadrul unei ceremonii care se va desfășura în data de 20 octombrie (a.c.).

Aleea deliciilor dulci, la Festivalul kürtőskalács-ului

18 septembrie 2017

La manifestarea „Kürtőskalács – Festivalul Deliciilor Dulci” Camera de Comerţ şi Industrie Covasna va organiza o prezentare a firmelor producătoare de ciocolată şi dulciuri din Ţinutul Secuiesc.

Companiile vor putea fi supuse concomitent inspecției fiscale și controlului inopinat

28 august 2017

Într-o anumită situație, Fiscul va avea posibilitatea să desfășoare la o firmă, în același timp, o inspecție fiscală și un control inopinat. Măsura este prevăzută de un proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică de către Ministerul Finanțelor Publice, care va ajunge curând pe masa Executivului, pentru adoptare. În momentul de față, o asemenea suprapunere în verificările la companii nu este permisă, nici chiar în situații excepționale.

Centru de inovare şi start-up în fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe

08 mai 2017
Centru de inovare şi start-up în fostul sediu al BNR din Sfântu Gheorghe

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor să transforme fostul sediu al Băncii Naţionale Române (BNR) din municipiu într-un centru de inovare şi start-up pentru tineri întreprinzători.

Video: Firmele își vor deconta, prin Start-up Nation, costuri cu salarii, chirii, mașini, laptopuri, spații de birouri, cursuri de management, promovare

19 mai 2017

Programul Start-up Nation, prin care firmelor vor fi acordate ajutoare financiare nerambursabile de până la 200.000 de lei pentru fiecare inițiativă în afaceri, va deconta inclusiv cheltuielile pentru cumpărarea de masini, laptopuri, imprimante, biciclete, motociclete, ATV-uri, dar și de spații de birouri. Vor fi decontate și salarii, chirii, costuri pentru utilități, ca și cheltuielile pentru cursuri de management, realizări de site-uri și promovare online.

INVITAȚIE: Cum ne eficientizăm costurile? Metoda PRE-SOLVE, 24 mai 2017

19 mai 2017

Cu ajutorul metodei ce va fi prezentată în cadrul conferinței, întreprinzătorii vor putea calcula prețul de cost, adaosul și vor primi răspuns la următorele întrebări:

S-a afişat oficial data la care porneşte cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri. Ce trebuie să faceţi pentru a putea aplica şi primi 200.000 de lei prim programul Startup Nation. VIDEO

08 iunie 2017
S-a afişat oficial data la care porneşte cel mai generos program de finanţare pentru IMM-uri. Ce trebuie să faceţi pentru a putea aplica şi primi 200.000 de lei prim programul Startup Nation. VIDEO

Începând cu data de 15 Iunie 2017, ora 10.00, va deveni activă pe site-ul www.aippimm.ro, aplicaţia de înscriere în cadrul schemei de ajutor de minimis "Start-up Nation", cel mai generos Program de finan­ţare pentru IMM-uri de până acum, în care un aplicant ce a fost inclus în program va primi 40.000 de euro pentru finanţare de dezvoltare.

Vizita Președintelui Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan la Camera de Comerț și Industrie Covasna

26 mai 2017
Vizita Președintelui Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan la Camera de Comerț și Industrie Covasna

Vineri, 26 mai 2017, președintele Uniunii Naționale a Patronatelor din România, Lucian Ioan a efectuat o vizită la Camera de Comerț și Industrie Covasna.

TVA defalcată, amânată pentru 1 ianuarie. Finanţele: „TVA este a statului, firmele nu pot plăti salarii şi furnizori din TVA”

21 august 2017

Ionuţ Mişa, ministrul finanţelor: „TVA este colectată în numele statului şi trebuie plătită statului”. România are cea mai mare evaziune la TVA din UE.

HG 301 / 2012 - o povară financiară și administrativă suplimentară pentru microîntreprinderi și IMM-uri

21 iunie 2017

În conformitate cu prevederile HG nr. 301 din 11 aprilie 2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor, începând cu data de 01.07.2017 unitățile prevăzute la  art. 2 alin. (1) din Legea nr. 333/2003 (adică ministerele şi celelalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, regiile autonome, companiile şi societăţile naţionale, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de natura capitalului social, precum şi alte organizaţii care deţin bunuri ori valori cu orice titlu) trebuie să adopte măsuri de securitate în formele prevăzute de lege, completate cu măsuri procedurale. Adoptarea măsurilor de securitate se realizează în conformitate cu analiza de risc efectuată de unitate, prin structuri de specialitate sau prin experţi abilitaţi, care deţin competenţe profesionale dobândite pentru ocupaţia de evaluator de risc la securitatea fizică.

Județul Covasna are cea mai mare concentrație de firme profitabile din România

23 noiembrie 2016
Județul Covasna are cea mai mare concentrație de firme profitabile din România

Judeţul Covasna se află pe primul loc în România în ceea ce privește numărul de firme profitabile raportat la numărul total de firme înregistrate în județ, arată un raport realizat recent de CreditInfo, o companie specializată în furnizarea produselor și serviciilor de management al riscului comercial.

TOPUL FIRMELOR – ÎNTÂLNIREA VALORILOR

24 octombrie 2016
TOPUL FIRMELOR – ÎNTÂLNIREA VALORILOR

Camera de Comerț și Industrie Covasna, conform tradiției, organizează cel mai important eveniment de afaceri la nivelul județului Covasna, cea de a XXIII-a ediție a Topului Firmelor.

Topul Firmelor 2015 - Întâlnirea Valorilor

29 octombrie 2016
Topul Firmelor 2015 - Întâlnirea Valorilor

Respectând tradițiile și sarcinile ce-i revin, Camera de Comerț și Industrie a județului Covasna a premiat a XXIII-a oară companiile cu rezultate excepționale în cadrul Galei Topul Firmelor 2015. Evenimentul a avut loc la Restaurantul LEONOR BallRoom din Sfântu Gheorghe, în data de 27.10.2016.

Firmele de top, din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

02 noiembrie 2016
Firmele de top, din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

Firmele din județul Covasna, care au obținut rezultate economice frumoase în cursul anului trecut, au fost premiate, joi seara, la gala „Topul firmelor” organizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI).

Forumul 'Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale'

12 iunie 2017
Forumul 'Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale'

Camera de Comerț şi Industrie Covasna, împreună cu Parcul Industrial din Sfântu Gheorghe am participat la forumul "Potențialul strategic al rețelei de parcuri, clădiri şi terenuri industriale"